Ja rowniez nie rozumiem idei wydluzenia 169 i pominiecia obslugi ul. Bociana. Pisalem do ZTP 3 maile w tej sprawie, zeby przedstawili przyczyny wydluzenia linii (ktore wydaja sie mocno dyskusyjne bo kto wybierze wycieczke z GN naokolo przez Mackiewicza majac dostepne 503). Nie dostalem zadnej odpowiedzi. Z przystanku Pradnik Bialy Wschod codzienne korzysta sporo dzieci (sa kursy ze jest to nawet 20-25 osob). Istotna jest tutaj wysoka punktualnosc o ktorej @elot360 pisal wyzej. Nowy przystanek Jablonna jest odlegly niecale paredziesiat metrow, wiec przejscie tego odcinka nie bedzie stanowic problemu. Niestety rano al. 29 Listopada stoi do Opolskiej od petli GN, dodatkowo 169 utknie wyjezdzajac z os. Gotyk. Wiec o punktualnosci na przystanku Jablonna mozna bedzie rano zapomniec. Efekt bedzie taki ze polaczenie przestanie byc atrakcyjne dla obecnie korzystajacych osob.elot360 pisze: 14 paź 2024, 19:37 ZTP standardowo w formie jeśli chodzi o treść komunikatów. Czyli cała ulica Bociana z dedykowanymi przystankami przy osiedlu Bocianie Gniazdo, biurowcu SuperKrak i drugim pod przedszkolem anglojęzycznym, zostaje bez obsługi. Mimo uruchomienia tramwaju te autobusy dalej były wybierane ze względu na dostępnego przystanku, więc skoro coś działało to należy to zepsuć. Szczególnie że po przycięciu częstotliwości autobusy znacznie częściej odjeżdżają zgodnie z planem z przystanku Prądnik Biały Wschód co pozytywnie wpłynęło na pewność tego właśnie środka transportu w tym miejscu. Tak, uprawiam starcze gderanie ale doskonale zdaję sobie sprawę że dla niektórych zwiększenie odległości do przystanku będzie wystarczającym powodem by z niego zrezygnować. Nie wszyscy są miłośnikami i dla nich to bez różnicy czy autobus stoi tu czy tu bo i tak się nim przejadą.
Zastanawia mnie kwestia połączeń nocnych o których nie ma ani słowa. 669 dalej ma kończyć na KG, 637 i 917 dalej mają istnieć. Nie żeby mi zależało na tych zmianach (wręcz przeciwnie) ale co ich nadal trzyma z wydłużeniem nocnego autobusu do Górki Narodowej? Jak tak dalej pójdzie to dołączę do osób które bojkotują wykonanie betonowego torowiska między Siewną a Bociana i Bociana a Kuźnicy Kołłątajowskiej, zwłaszcza że nie zawsze Autobusowa Komunikacja Zastępcza korzysta z tego rozwiązania.
Dodatkowo dziwne jest to ze 169 wjezdzac na os. Gotyk moze, ale na ul. Bociana juz nie...