damian_krk2 pisze: 19 paź 2024, 8:36
Kurs linii 189 z odjazdem o 8:24 z Os. Zgody albo się nie odbył albo pojechał za wcześnie o więcej niż 4 min (byłem na przystanku od 8:20). Świetny początek nowego kontraktu.
Rano "189" jeździło chyba według rozkładu z Jakdojade - nie ma rozkładu to jeździmy jak chcemy
michal49944 pisze: 19 paź 2024, 9:33
Oczywiście nowe linie nie wyświetlają się ani na Jakdojade, ani na Google Maps. W MobileMPK wyświetla się, ale też nie wszystko (np sobotnich kursów 189 i 511 nie ma), także kompletny bajzel.
Co prawda nowe autobusy się nie wyświetlały, ale za to nie zaktualizowano też rozkładów
Bayer2003 pisze: 19 paź 2024, 18:59
Czyli dziś na "147" były autobusy spalinowe?
Były. Nie widziałem w ogóle informacji o tym, żeby elektryczne były już dostarczone
Kaszmir pisze: 19 paź 2024, 9:57
Rozumiem trudności techniczne, niemniej dziś jest mała rewolucja km i było parę miesięcy na jej przygotowanie.
Ja nie rozumiem, TTSS to przecież nie jest rocket science, czasu na przygotowanie było mnóstwo, a nawet gdzieś pojawiła się informacja, że już to testowali.
Jedyny plus: ktoś coś ogarnął w sobotę w ciągu dnia i poprawiły się rozkłady w aplikacjach. Spodziewałem się, że do poniedziałku nikt tego nie ruszy.
michal49944 pisze: 19 paź 2024, 12:19
Taki komunikat pojawia się w Jakdojade i odnośnik do strony z komunikatem o zmianach. Widać, że oni dużo bardziej dbają o pasażerów niż ZTP.
Naprawdę musieli zaliczyć wtopę, nie kojarzę wcześniej takich komunikatów.
damian_krk2 pisze: 19 paź 2024, 12:22
Z Politechniki 20min temu odjechały dwa 189 w stronę Placu w odstępie 3min.
Podobnie było w drugą stronę po 12, dwa "189" w odstępie kilku minut.
Cyjan pisze: 19 paź 2024, 12:41
Progi zwalniające na Żabińcu są straszne
Prawda. Dobrze że te pojazdy są wysokie, bo można byłoby sobie nabić guza.
LLoan pisze: 19 paź 2024, 14:00
No jasne, bo to przecież nie ZTP udostępnia nieprawidłowe dane na dzień dzisiejszy.
Nie złapałem ZTP za rękę, ale też nie wierzę że problem jest ze wszystkimi aplikacjami, a nie z ZTP. No i jakie kilka dni na aktualizacje, ktoś chce z pasażerów zrobić debili
Parówczak pisze: 19 paź 2024, 20:42
Jelcz Vero miał więcej miejsca. To było 20 lat temu. Okropna konstrukcja. Niemal bez miejsca na wózek. Znów to samo. Zamiast małego autobusu. Niskopodłogowego... Na 10 lat takie busy.
Też nie jestem tym cudakiem zachwycony. Dla pasażera to takie Vero/Solina w nowej (wcale nie ładnej) obudowie. Jest też ciszej i nie ma takich mocnych wibracji. W tej części dostępnej z niskiej podłogi przydałyby się miejsca (przynajmniej rozkładane), bo tak to niby niska podłoga jest, ale żeby usiąść trzeba wchodzić po schodach. Tylko czy są w ogóle jakieś mini autobusy o lepszej konstrukcji?