Kiedyś widziałem jeszcze w kokonie, jak któreś DE były dosłownie w bolechowie, ale to było z pół roku temu i nie pamiętam jakie to numery były.Mati857 pisze: 27 mar 2025, 13:28 Ma ktoś informacje jak wygląda sprawa z wymianą baterii w Solariach z 2017 roku zarówno 18 jak i 12 metrowych? Był przetarg, ale sprawa jakoś ucichła, prawie wszystkie wozy regularnie wyjeżdżają na linie. Czy zabrali się za wymianę tych baterii, czy jeszcze nie, a jak tak to które egzemplarze mają już wymienioną?
Solaris Urbino 12 IV Electric
Re: Solaris Urbino 12 IV Electric
Tak, też to pamiętam, był to DE618, mam nawet screena, ale niestety nie mogę go wysłać bo z jakichś powodów pisze mi że za duży rozmiar pliku, mimo że waży on trochę ponad 300kb. Ale nieważne. Ciekawe w takim razie czy miał wymienianą baterię czy robili coś innego. Niedawno jechałem nim na 107 i pod względem brzmienia itp wszystko było tak samo. Poza tym że w pewnym momencie jakiś osprzęt na dachu zaczął bardzo głośno pracować aż dosłownie lekko drgał cały autobus.fubukiers pisze: 27 mar 2025, 14:05 Kiedyś widziałem jeszcze w kokonie, jak któreś DE były dosłownie w bolechowie, ale to było z pół roku temu i nie pamiętam jakie to numery były.
Raczej tutaj nic to nie zmieni z perspektywy pasażera, a bardziej to że bateria będzie żywotniejsza. A czy zmieniają też napęd to tego nie wiemMati857 pisze: 27 mar 2025, 15:09 Tak, też to pamiętam, był to DE618, mam nawet screena, ale niestety nie mogę go wysłać bo z jakichś powodów pisze mi że za duży rozmiar pliku, mimo że waży on trochę ponad 300kb. Ale nieważne. Ciekawe w takim razie czy miał wymienianą baterię czy robili coś innego. Niedawno jechałem nim na 107 i pod względem brzmienia itp wszystko było tak samo. Poza tym że w pewnym momencie jakiś osprzęt na dachu zaczął bardzo głośno pracować aż dosłownie lekko drgał cały autobus.
Wczoraj wieczorem przyjechał na lawecie DE616 a wyjechał DE62x.
Ten głośny osprzęt na dachu to klimatyzacja. Wibroizolatory napier... jak wiertarka udarowa o stalowy słup. Ten typ tak ma.
Ten głośny osprzęt na dachu to klimatyzacja. Wibroizolatory napier... jak wiertarka udarowa o stalowy słup. Ten typ tak ma.