kbieniu7 pisze: 09 kwie 2025, 20:58 Mniej więcej miesiąc temu napisałem pismo do MPK (oraz do ZTP i Prezydenta) o, o czym było na Kraboku. Dostałem odpowiedzi od ZTP i MPK. Wrzucam dla informacji.
Napisałem też ponownego maila z prośbą, by po wyborze dwukierunkowców, skupić się na całej puli 40-metrowców, zgodnie zresztą ze stanowiskiem ZTP.
Czyli jest dokładnie tak jak pisałem w wątku o MPK. Najpierw sobie kupują co chcą (^), a potem sobie puszczają gdzie chcą (vide Stadlery na 52). ZTP może próbować to zmienić w nowej umowie ale jak ta zmiana idzie to widzimy wszyscy - miała być umowa do końca poprzedniego roku, a nie ma. A w międzyczasie wydają pieniądze na nową stronę z rozkładam, co nie leży w ich gestii.
Niestety, wydzielenie ZTP z MPK wyszło źle. W teorii mamy przewoźnika który podlega urzędowi, w praktyce to MPK zarządza ZTP. A ZTP żeby udowodnić ze coś robi, to zmienia czcionkę na liniowkach - na gorszą.
Co więcej, skoro ZTP ma na temat zakupów inne stanowisko niż MPK to można wyciągnąć dwa wnioski: albo MPK o tym wie i ma to w D, albo ZTP im tego nie przekazało. Nie wiem co gorsze.