MAN NG320 Lion`s City 18 G [MOBILIS]

- Tabor, przetargi, rozdysponowanie wozów, dane techniczne
Ankin
Specjalista

Re: MAN NG320 Lion`s City 18 G [MOBILIS]

Post autor: Ankin » 08 maja 2025, 10:37

yosujiro pisze: 08 maja 2025, 9:24 A to buzi nie ma, żeby krzyknąć kierowcy, szczególnie w tak małym pojeździe? Obrazek
Najwidoczniej kierowca był tak pochłonięty prowadzeniem autobusu, że nie usłyszał informacji od pasażera, że drzwi się nie otwierają. :lol:
Sytuacja miała miejsce w pierwszych tygodniach funkcjowania ww. lini, nie wiem jak wygląda to obecnie, może problemy "wieku dziecięcego" dla samej 147-ki oraz autobusów, jakie obsługują wspomnianą relacją zostały już naprawione, co nie zmienia faktu że pewni pasażerowie nie mogli wysiąść na przystanku, na którym docelowo chcieli zakończyć swoją podróż.

Awatar użytkownika
Cyjan
Specjalista

Re: MAN NG320 Lion`s City 18 G [MOBILIS]

Post autor: Cyjan » 08 maja 2025, 10:47

Dla mnie to jest przedziwne, bo zdarzają się kierowcy co odjeżdżają zanim ktoś dojdzie z ławki w imię szybkiej wymiany, a tutaj w Stadlerach i w prawie wszystkich nowych autobusach Mobilisa wydaje mi się że jest plus 5-10s przez zamieszanie związane z drzwiami. Jakoś w 105Na się drzwi otwierają jak jeszcze dojeżdża na przystanek :D kolejny punkt dla Konstali. Inna sprawa że Lajkony mają te idiotyczne przyciski dotykowe, co nie dość że jest mylące to jeszcze jest słabe dla osób niewidomych/niedowidzących które nie mają żadnego potwierdzenia że kliknęły przycisk w postaci dotyku albo dźwięku.

Anyway: faktycznie offtop straszny, może to przenieść do forum o SIPie?
ona/jej

ODPOWIEDZ