14.02.2026

- Codzienne aktualności z Aglomeracji Krakowskiej
siemenscombino
Pasażer
Polubił: 3 razy
Otrzymał  polubienie: 5 razy

14.02.2026

Post autor: siemenscombino » wczoraj, 14:01

Miałem okazję przejechać się tramwajem walentynkowym i muszę pochwalić całą inicjatywę, zaangażowanie aktorów, dobre nagłośnienie i ładne dekoracje w tramwaju. Niestety z niewiadomych mi przyczyn zdecydowano o wysłaniu na linię walentynkową NGT6, pomimo że wiedziano o dużej popularności tej inicjatywy. Ludzie nie mieścili się do tramwaju, a postoje na każdym przystanku były wydłużone, bo drzwi nie chciały się zamknąć. Mogli od razu wysłać pojedynczego konstala, to by było jeszcze przytulniej.

Awatar użytkownika
yosujiro
Ekspert
Otrzymał  polubienie: 101 razy

Re: 14.02.2026

Post autor: yosujiro » wczoraj, 15:50

A już nie wspomnę, że dość dziwacznym pomysłem było wysłanie tramwaju oklejonego w reklamę zamiast takiego w barwach miejskich jak zwykle...

Awatar użytkownika
michal49944
Ekspert
Polubił: 217 razy
Otrzymał  polubienie: 254 razy

Post autor: michal49944 » wczoraj, 16:16

Do tego jeszcze co zabawne reklamowali wydarzenie zdjęciem NGT8 z przejazdu podczas jednych z poprzednich walentynek. :D

Na takie wydarzenie wystarczy lekko przystroić tramwaj balonami i gotowe, a nie tak jak tramwaj świąteczny, na którym trzeba zamontować lampki, więc nawet jakby się uprzeć to spokojnie dałoby się wysłać Krakowiaka, których w weekendy wyjeżdża na linie mniej. Zawsze "najdłuższy tramwaj w Polsce" zrobi też wrażenie na niekorzystających codziennie ze KMK, a miłym dodatkiem będzie normalne zmieszczenie się do tramwaju, a nie jak sardynki w puszce i w ogóle możliwość pojechania. ;)

lukaszpdg
Pomiarowiec
Otrzymał  polubienie: 7 razy

Post autor: lukaszpdg » wczoraj, 20:38

siemenscombino pisze: wczoraj, 14:01Mogli od razu wysłać pojedynczego konstala, to by było jeszcze przytulniej.
Co prawda nie u nas, ale w GOP-ie wysłali Konstala N:
Obrazek

Poza tym jakaś akcja służb była około 19:45 na Wita Stwosza, 317 pojechał objazdem przez Pawią, najpierw zrobił kółko boczną uliczką i Kamienną.

siemenscombino
Pasażer
Otrzymał  polubienie: 5 razy

Post autor: siemenscombino » wczoraj, 20:47

yosujiro pisze: wczoraj, 15:50 A już nie wspomnę, że dość dziwacznym pomysłem było wysłanie tramwaju oklejonego w reklamę zamiast takiego w barwach miejskich jak zwykle...
Właśnie się zorientowałem, że tramwaj był oklejony reklamą Teatru Ludowego, a w środku śpiewali aktorzy z tego teatru, więc chyba dlatego zdecydowali się na wysłanie tego NGT6.

ODPOWIEDZ