Wrocławska, Stara Krowodrza

- Linie, trasy, rozkłady
Wojciech
Znawca
Otrzymał  polubienie: 3 razy

Re: Wrocławska, Stara Krowodrza

Post autor: Wojciech » wczoraj, 13:36

yosujiro pisze: 13 lut 2026, 14:31 Ja tam mieszkam całkiem niedaleko i regularnie nią jeżdżę. Rzeczywiście w porannym szczycie i popołudniowym potrafi być godzina do półtorej gdzie jest gorzej. Ale wtedy w całym mieście jest tak sobie. Przy czym sam jestem zdziwiony, że jest aktualnie lepiej niż bywało przed budową bloków czego zupełnie nie rozumiem.

Jednocześnie nadal uważam, że 130 potrzebuje tam wspomagania, rejon ten myślę też zasługuje na jakąś dłuższą linię. I jak ogólnie zgadzam się z twoją tezą, tak wydaje mi się, że powinno to jednak być wyśrodkowane i róbmy linie krótsze, "pewniejsze" dające możliwości przesiadki, ale jednocześnie też takie dłuższe dające możliwość dojazdu w większą ilość miejsc, choć bardziej narażone na opóźnienia.
Długie lata tak to funkcjonowało na Prądniku Czerwonym - szybkie "105" do centrum i dalekosiężne "184" na Kurdwanów. Ale było za dobrze i trzeba było to zepsuć.

Księżyc
Miłośnik

Post autor: Księżyc » dzisiaj, 13:19

Można wprowadzić następujące zmiany :
NOWA LINIA : 170. AZORY - Różyckiego - Makowskiego - Stachiewicza - Czyżewskiego - Głowackiego - Piastowska - Reymonta -
- Al. Mickiewicza - Al. Krasińskiego - Kościuszki - Lelewela - Senatorska ( powrót : Senatorska - Salwator - Kościuszki ) -
- PLAC NA STAWACH
Linie kursuje co 15 minut w szczycie i co 20 minut poza szczytem oraz w sobotę i święta.
ZMIANA TRASY : 189. AL. PRZYJAŹNI - Al. Andersa - ... - Nowy Kleparz - Wrocławska - Kijowska - Królewska - Podchorążych - Bronowicka -
- Armii Krajowej - Rondo Ofiar Katynia - Radzikowskiego - Wizjonerów ( powrót: Wizjonerów - Armii Krajowej ) - WIZJONERÓW
LINIA KURSUJE WE WSZYSTKIE DNI TYGODNIA W PEŁNYM WYMIARZE GODZIN
Linia 194 zwiększenie częstotliwości kursowania do co 7,5 minuty w dzień powszedni oraz do co 10 minut w sobotę i święta
Linia 494 zostaje ZLIKWIDOWANA.
ZMIANA TRASY : 502. PLAC CENTRALNY - Al. Andersa - ... - Piłsudskiego - Al. Krasińskiego - Most Dębnicki - Konopnickiej - Barska
( powrót: Wierzbowa - Bułhaka - Monte Cassino - Konopnickiej ) - OS. PODWAWELSKIE

Awatar użytkownika
Aułrora
Ekspert
Polubił: 84 razy
Otrzymał  polubienie: 40 razy

Post autor: Aułrora » dzisiaj, 14:46

judash pisze: 13 lut 2026, 16:57 Obecne 189 idzie do likwidacji.
I powinna. Natomiast zlikwidowane zasoby powinny zostać wchłonięte w 130 tworząc:

430 - po aktualnej trasie 130.
130 - po aktualnej trasie 189 przez Czyżewskiego, Bronowicką, AK do Os. Wizjonerów.

Niestety brak budynku socjalnego na Odkrywców jest nader problematyczne, bo wtedy można by było i wydłużyć "130" i "139". A tak to nadal bez możliwości poprawy w rejonie...
Łososkowice Remiza Enjoyer 8-)

ODPOWIEDZ