Błędy w rozkładach, komunikatach, schematach KMK
Re: Błędy w rozkładach, komunikatach, schematach KMK
Przystanek Lubostroń 02, pomyłka nie jeździ tu 496, tylko 494. Widać po zmianie 794 na 494 zabrakło liniówek dla 494. 
- Załączniki
-
- IMG_8973_Easy-Resize.com.jpeg (232.19 KiB) Przejrzano 8541 razy
-
kucyk
- Ekspert
- Polubił: 19 razy
- Otrzymał polubienie: 179 razy
Z pewnością jakby to robił organizator miałbyś lepiej.
Już to widzę.
- Kowalik
- Ekspert
- Polubił: 39 razy
- Otrzymał polubienie: 124 razy
Tu nie chodzi o to czy mielibyśmy lepiej, tylko o fakt ile MPK robi czynności należących do ZTP. Pytanie jak to finansowo wygląda od strony Zleceniodawcy Transportu Publicznego.
-
Bądź Wola Twoja
- Znawca
- Polubił: 14 razy
- Otrzymał polubienie: 27 razy
Jakdojade nie uwzględnia zmiany czasu jaka była w nocy i pokazuje połączenia według rozkładów przesuniętych o godzinę.
-
fubukiers
- Specjalista
- Polubił: 5 razy
- Otrzymał polubienie: 26 razy
- Kontakt:
Bo tylko w Krakowie tak jest.Bądź Wola Twoja pisze: 26 paź 2025, 10:43 Jakdojade nie uwzględnia zmiany czasu jaka była w nocy i pokazuje połączenia według rozkładów przesuniętych o godzinę.
- Kaszmir
- Administrator
- Polubił: 258 razy
- Otrzymał polubienie: 614 razy
- Kontakt:
Kilka błędów które znalazłem na głównej mapie transportu publicznego w aglomeracji krakowskiej:
1) "198" w stronę Stoków nie jedzie przez Zielony Jar, tylko cały czas Architektów.
2) Odcinek Architektów od Zielony Jar do Poległych w Krzesławicach ma obecnie km tylko w tę stronę, przyda się strzałka.
3) Przystanek "Architektów" w stronę Wzgórz Krzesławickich jest obecnie nieużywany, powinien być na szaro.
4) Na pętli "Pod Fortem" dalej jest zaznaczone "794" zamiast "494".
1) "198" w stronę Stoków nie jedzie przez Zielony Jar, tylko cały czas Architektów.
2) Odcinek Architektów od Zielony Jar do Poległych w Krzesławicach ma obecnie km tylko w tę stronę, przyda się strzałka.
3) Przystanek "Architektów" w stronę Wzgórz Krzesławickich jest obecnie nieużywany, powinien być na szaro.
-
Jelczyk
- Ekspert
- Polubił: 81 razy
- Otrzymał polubienie: 31 razy
Ad.1. 198 nie jeździ Zielony Jar tylko prosto Architektów.Kaszmir pisze: 30 paź 2025, 11:40 Kilka błędów które znalazłem na głównej mapie transportu publicznego w aglomeracji krakowskiej:
- Kaszmir
- Administrator
- Kontakt:
Kaszmir pisze: 30 paź 2025, 11:401) "198" w stronę Stoków nie jedzie przez Zielony Jar, tylko cały czas Architektów.
Nie do końca jestem pewny, czym Twój wpis różni się od mojego?
-
Jelczyk
- Ekspert
- Polubił: 81 razy
- Otrzymał polubienie: 31 razy
Faktycznie masz rację. Zrozumiałem to odwrotnie. Mój błąd przepraszam.
Na mapie węzła Bronowice Małe nie ma oznaczenia linii 108 przy przystanku na ul. Na Błonie.
- Kaszmir
- Administrator
- Kontakt:
Wiem, że naprawdę detal - lecz na głównej mapie transportu publicznego kolor "156" w Sidzinie jest odrobinę ciemniejszy niż pozostałych autobusów ("175", "475"). Na Czerwonych Makach jest już w porządku.
- karol dżonson
- Znawca
- Polubił: 189 razy
- Otrzymał polubienie: 183 razy
Przystanek Muzeum Narodowe w kierunku Czarnowiejskiej, nie ma tabliczki dla 494 ale w zamian jest dla... 794, 7 miesięcy po remoncie 
- Bautosz
- Specjalista
- Polubił: 237 razy
- Otrzymał polubienie: 72 razy
Na ogólnej mapie "komunikacyjnej" pojawiły się loga klubów: Wisły i Wieczystej... Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że osoby odpowiedzialne za ten schemat mają jakąś paranoję na punkcie dodawania absolutnie wszystkiego czego się da? Na cholerę pasażerowi trasy podchodu do lotniska (szczególnie tego w Rakowicach). Albo po co te oznaczenia, że mamy do czynienia z obwodnicą (dwie strzałki w ramce). Po co pasażerowi wiedza, że za komuny na ul. Zarzecze stał przystanek "Koniewa"? Dlaczego Śródmieście ma jakiś dziwny czerwony kolor, który, żeby było śmiesznie, może się zlewać z tramwajowymi nitkami na tejże mapie? Najgorsze w tym całym syfie jest to, że wiele z tych "oznaczeń" dodano w ostatnim czasie, lub je wzmocniono. Jedynie dawne przystanki są od dawien dawna.
I jeszcze druga kwestia, którą zauważyłem w szukaniu kolejnych tej mapy. Zniknęło oznaczenie z nitką metra
. Tutaj akurat jestem zdziwiony szczególnie, że nie rozumiem motywów tej decyzji. Jeśli np. Trasa Nowobagrowa (oczywiście z dwoma strzałkami że jest to obwodnica) widnieje, to dlaczego miałoby nie być metra? Może samochodowy Kracik się uaktywnił

I jeszcze druga kwestia, którą zauważyłem w szukaniu kolejnych tej mapy. Zniknęło oznaczenie z nitką metra
-
pjetrek
- Ekspert
- Polubił: 31 razy
- Otrzymał polubienie: 86 razy
Widać, że urzędnicy ZTP chyba nie kibicują Cracovii, bo ich logo nie ma na mapie.Bautosz pisze: wczoraj, 19:36 Na ogólnej mapie "komunikacyjnej" pojawiły się loga klubów: Wisły i Wieczystej... Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że osoby odpowiedzialne za ten schemat mają jakąś paranoję na punkcie dodawania absolutnie wszystkiego czego się da? Na cholerę pasażerowi trasy podchodu do lotniska (szczególnie tego w Rakowicach). Albo po co te oznaczenia, że mamy do czynienia z obwodnicą (dwie strzałki w ramce). Po co pasażerowi wiedza, że za komuny na ul. Zarzecze stał przystanek "Koniewa"? Dlaczego Śródmieście ma jakiś dziwny czerwony kolor, który, żeby było śmiesznie, może się zlewać z tramwajowymi nitkami na tejże mapie? Najgorsze w tym całym syfie jest to, że wiele z tych "oznaczeń" dodano w ostatnim czasie, lub je wzmocniono. Jedynie dawne przystanki są od dawien dawna.
I jeszcze druga kwestia, którą zauważyłem w szukaniu kolejnych tej mapy. Zniknęło oznaczenie z nitką metra. Tutaj akurat jestem zdziwiony szczególnie, że nie rozumiem motywów tej decyzji. Jeśli np. Trasa Nowobagrowa (oczywiście z dwoma strzałkami że jest to obwodnica) widnieje, to dlaczego miałoby nie być metra? Może samochodowy Kracik się uaktywnił
![]()
![]()
![]()
Ale z innych "niezbędnych" informacji komunikacyjnych, są oznaczenia fortów Twierdzy Kraków pierwszego pierścienia, które rozebrano jakieś... 120 lat temu
Niestety usuwając linie metra nie zrobiono tego zbyt dokładnie, bo w przynajmniej jednym miejscu został napis "projekt linii metra".