Nowy Kleparz

- Linie, trasy, rozkłady
Kenoip
Miłośnik
Otrzymał  polubienie: 4 razy

Nowy Kleparz

Post autor: Kenoip » wczoraj, 17:28

Stoję w korku, w jednej z dwóch 513 skręcających w Prądnicką i pomyślałem, że może pokonanie skrzyżowania przez 513 byłoby szybsze, gdyby linia objeżdżała plac targowy (z ATW w prawo, a następnie Długą po torach do skrzyżowania). Problem byłoby pewnie z wjazdem w Długą i organizacją śluzy dla autobusów na końcu Długiej.

canoe_bart
Specjalista
Polubił: 141 razy
Otrzymał  polubienie: 116 razy
Kontakt:

Re: Nowy Kleparz

Post autor: canoe_bart » wczoraj, 19:04

Kenoip pisze: wczoraj, 17:28 Stoję w korku, w jednej z dwóch 513 skręcających w Prądnicką i pomyślałem, że może pokonanie skrzyżowania przez 513 byłoby szybsze, gdyby linia objeżdżała plac targowy (z ATW w prawo, a następnie Długą po torach do skrzyżowania). Problem byłoby pewnie z wjazdem w Długą i organizacją śluzy dla autobusów na końcu Długiej.
Tylko na Długiej też się potrafią zrobić niemałe zatory, które sięgają nawet tego wyjazdu z placu targowego na wysokości Helclów. Nie mówiąc o tym, że z uwagi na dosyć wczesne przecinanie się Długiej z wjazdem na przystanek tramwajowy Nowy Kleparz, mamy tam kumulację dwóch różnych potoków (na wyznaczonym prawoskręcie wchodzi góra jedno auto). Problem ze skrętem w Prądnicką polega głównie na tym, że autobus często nie ma jak wjechać na ten krótki pas na wprost leżący w poprzek obu jezdni Alei Słowackiego, bo raz że jest on za krótki na swobodny postój przeguba w czasie, gdy jest faza dla ruchu na wprost w ATW, a dwa - często blokują go auta, które wjechały albo z Długiej, albo właśnie z lewoskrętu z Alei Słowackiego.

Kenoip
Miłośnik
Otrzymał  polubienie: 4 razy

Re: Nowy Kleparz

Post autor: Kenoip » dzisiaj, 14:56

Dlatego napisałem, aby autobus jechał Długą po torach i wspomniałem o śluzie (pierwszeństwie przejazdu dla autobusu z toru tramwajowego).

ODPOWIEDZ