Cóż szkodzi obiecać, dziwi fakt że nie proponuje np. żeby miejsca siedzące mogły być zajmowane tylko przez ludzi urodzonych na terenie RP, to byłby hitscyzor663 pisze: dzisiaj, 19:47 Czyli jako osoba udzielająca się na forum o transporcie publicznym popierasz powrót busów (bo do tego prowadzi "prywatyzacja" transportu) czy brak budowy metra (w jakiejkolwiek formie) bo "się nie będzie opłacać", ale jednocześnie więcej szerokich dróg i parkingów już jest ok? Albo obietnice wprowadzenia "stałej" zielonej strzałki co jest niezgodne z rozporządzeniem którego prezydent miasta przecież nie zmieni?
Krakowska polityka
- Pokrzywa
- Ekspert
- Polubił: 196 razy
- Otrzymał polubienie: 149 razy
Re: Krakowska polityka
ona/jej
- Kaszmir
- Administrator
- Polubił: 332 razy
- Otrzymał polubienie: 1023 razy
- Kontakt:
Re: Układ linii po otwarciu trasy Mistrzejowice - Wieczysta
Post został przeniesiony do tematu o polityce. Proszę nie wrzucać takich wpisów w działach poświęconych transportowi publicznemu. Ponieważ jest to kolejny polityczny post z rzędu wrzucony do niewłaściwego tematu, udzielam upomnienia.
-
Kojak
- Ekspert
- Polubił: 70 razy
- Otrzymał polubienie: 249 razy
Stałą zieloną strzałkę jak najbardziej popieram. Pamiętam gdy ona funkcjonowała lata temu i pamiętam jak klnąłem pod nosem gdy ją zlikwidowali. Temat na osobną dyskusję.
Metro zasadniczo jestem zwolennikiem budowy metra, bo metro to także rozwój miasta. Ale bądźmy realistami, przy tym zadłużeniu miasta co teraz mamy, o jakim metrze mówimy? Chyba o przepalaniu pieniędzy na różne analizy itp stąd nie powinno się ludzi w najbliższym czasie ekscytować planami budowy metra, bo ono nie powstanie za naszego życia.
Prywatyzacja transportu, busiarstwo to była trochę patologia, śmierdzące rzęchy z rozkładamy jazdy ustawionymi tak, że nie da się ich zrealizować w zgodzie z PRD.
Ale już prywatyzacja poszczególnych zajezdni? Kiedyś był taki pomysł, lata temu, już nie pamiętam czy to Płaszów czy Wola miała iść pod młotek.
Co do "więcej szerokich dróg", jestem gorącym zwolennikiem tej idei. Kraków ma bardzo źle rozplanowaną siatkę dróg. Przydałoby się coś na wzór wielkiej przebudowy Paryża w latach 1852–1870.
Metro zasadniczo jestem zwolennikiem budowy metra, bo metro to także rozwój miasta. Ale bądźmy realistami, przy tym zadłużeniu miasta co teraz mamy, o jakim metrze mówimy? Chyba o przepalaniu pieniędzy na różne analizy itp stąd nie powinno się ludzi w najbliższym czasie ekscytować planami budowy metra, bo ono nie powstanie za naszego życia.
Prywatyzacja transportu, busiarstwo to była trochę patologia, śmierdzące rzęchy z rozkładamy jazdy ustawionymi tak, że nie da się ich zrealizować w zgodzie z PRD.
Ale już prywatyzacja poszczególnych zajezdni? Kiedyś był taki pomysł, lata temu, już nie pamiętam czy to Płaszów czy Wola miała iść pod młotek.
Co do "więcej szerokich dróg", jestem gorącym zwolennikiem tej idei. Kraków ma bardzo źle rozplanowaną siatkę dróg. Przydałoby się coś na wzór wielkiej przebudowy Paryża w latach 1852–1870.
Who loves you baby?
-
Bayer2003
- Pomiarowiec
- Polubił: 39 razy
- Otrzymał polubienie: 118 razy
Tu kandydat ma rację, jednak w wielu innych kwestiach niestety nie, a wiele jest niejasnych (prywatyzacja transportu publicznego? Założenie może dobre, ale mieliby to być przewoźnicy jak Mobilis, czy każda linia jako prywatna z osobną taryfą biletową?). Od kiedy jestem pełnoletni, będą to pierwsze wybory na które nie mam zamiaru iść - wszyscy kandydaci gwarantują niestety dalszą degradację krakowskiej komunikacji miejskiej, o czym świadczy między innymi fakt, że żaden nie zauważył problemu spadającej liczby linii tramwajowych czy faktu, że mieszkańcom Bieńczyc, Czyżyn czy Grzegórzek zabiera się kursy, twierdząc że będzie "częściej, wygodniej, lepiej". Mam nadzieję, że w 2029 roku doczekamy się kandydata godnego oddania głosu, ponieważ każdy z obecnej siódemki chce doprowadzić Kraków, a zwłaszcza transport publiczny w nim do przepaści (czy może to zrobić samodzielnie, bez poparcia rady miasta, to już inna sprawa).scyzor663 pisze: dzisiaj, 19:47 brak budowy metra (w jakiejkolwiek formie) bo "się nie będzie opłacać"
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie