kucyk pisze: 26 gru 2020, 15:52
Wiedziałem, że takich argumentów użyjecie. A ja teraz zapytam się Was czy zatem zawieszając "3" traktujecie wtedy SPRAWIEDLIWIE mieszkańców Bieżanowa, Prokocimia, Rżąki?
Przecież to niesprawiedliwe, że z Bieżanowa mogą być 2 linie do Rynku a przy zawieszeniu "24" nie będzie żadnej.
Ale przy zawieszeniu "3" SPRAWIEDLIWIE już jest brak dojazdu do Dworca Autobusowego i kolejowego a z Kurdwanowa mogą być wtedy 2 linie.
Proszę, spróbuj popatrzeć na całą sprawę obiektywnie.
Uważam, że przede wszystkim Kurdwanów i Bieżanów powinny mieć podobną liczbę kursów/h (osiedla te są porównywalne, jeśli chodzi o liczbę mieszkańców), zwłaszcza w Wigilię, gdy kursy te byłyby przycięte. Pomijając fakt, że teraz to Kurdwanów może czuć się niesprawiedliwie, bo teraz w "normalnym" szczycie ma 12 kursów/h, a Bieżanów aż 24 (dwa razy więcej - to jest SPRAWIEDLIWE?), a w obecnym Kurdwanów ma 9 kursów/h, a Bieżanów 15, to zostawiając "3" a wycinając "24" w wigilijny wieczór różnica mogłaby być jeszcze większa. I czy to byłoby wówczas SPRAWIEDLIWE?
Po drugie, jeżeli tak bardzo ważne jest połączenie Dworca Głównego z Bieżanowem w Wigilię (w co jednak wątpię), to:
a) mamy do dyspozycji "304", o którym wspomniał już
@Kaszmir;
b) można podjechać z Bieżanowa czymkolwiek na Kabel, a tam przesiąść się na "24" lub "50": w zależności od tego, w który rejon chcesz dojechać

. Nawet nie musisz przechodzić z przystanku na przystanek

.
Moim zdaniem upominanie się o bezpośrednie połączenie do Dworca w wigilię to, delikatnie mówiąc, nieporozumienie, tym bardziej, że na Kablu, jak sam wspomniałeś, mamy dwie linie w ten rejon, w tym jedną kursującą najczęściej w mieście (czyli czas oczekiwania na te linie będzie względnie krótki).
Nawiasem mówiąc, skoro wiedziałeś, że takie argumenty zostaną użyte, to czemu sprowokowałeś do użycia ich przeciwko Tobie mówiąc, że Pawia pozostanie bez połączenia tramwajowego?
A, no i co do Twojego drugiego akapitu, to twoja opinia, nie będę jej oceniać, ja osobiście się nie zgadzam

.
PS. Chyba lepiej by było przenieść tą dyskusję do wątku o okresie świąteczno-noworocznym, decyzję pozostawiam moderatorom

.