No dobrze, przyznaję że moja teoria o "oszczędnościach ponad miarę" nie ma pokrycia w rzeczywistości. Natomiast co do wydłużonej drogi do centrum, rozumiem że mam to interpretować że przejazd przez Fieldorfa-Nila i Ździebły-Danowskiego (przedstawiona na mapce ZTP) jest lepsza od wjazdu kieszeniowego do Krowodrzy Górki (czyli powrót przez Fieldorfa-Nila i Prądnicką do Bratysławskiej), czy że powinno się dążyć do powrotu bezpośrednio do Bratysławskiej przez Prądnicką (tak jak było to planowane pierwotnie)?
Natomiast przy szukaniu czy czegoś źle nie zapamiętałem, natrafiłem na inny post Pana Radnego, pod którym napisał 2 tygodnie temu że będzie proponował radzie rozwiązanie z pętlą autobusową w pobliżu Biedronki przy ulicy Żabiniec
W mojej propozycji uchwały znajdzie się też wniosek, aby docelowo utworzyć pętlę/zawrotkę na końcu ulicy Żabiniec, na działce gminnej 550/4, oznaczonej w miejscowym planie jako KDX.7 (Z przeznaczeniem pod rozbudowę infrastruktury drogowej i pieszej) i umożliwienie poprowadzenia w przyszłości linii w obydwu kierunkach ulicami Prądnicką, Zdrową i Żabiniec.
Liczę, że uda się przekonać Radę to przyjęcia uchwały w takiej formie, a następnie ZTP do przychylenia się do tych postulatów.
https://www.facebook.com/groups/3242424 ... 2681201558
Pomysł na linię 147 mam zasłyszany jeszcze jeden, ale wstrzymam się do czasu waszych opinii na temat powyższego