Wrocławska, Stara Krowodrza

- Linie, trasy, rozkłady
Filip
Miłośnik

Re: Wrocławska, Stara Krowodrza

Post autor: Filip » 20 gru 2024, 0:28

Właśnie Mazowiecka nie ma takiego generatora jak szpital albo przystanek kolejowy żeby wpuszczać tu linie.

130 zanim oberwało krótkimi autami w 2012? jeździło w szczycie przegubami częściej niż co 10 minut, nawet chyba zdarzały się kursy co 6 minut. Ale z tamtego okresu bardzo często pamiętam bywało tak że jeździło parami albo długo nic. Rozpisano to bardziej realnie na pewno mimo że na papierze wyglądało gorzej. Teraz wiadomo nadal nie jest rewelacyjnie bo Kleparz itd. ale jednak jest to linia bardziej obliczalna. Ponowne zagęszczenie kursów może spowodować że to wróci bo przecież papier wszystko przyjmie. Chyba bym szedł w kierunku drugiej linii, tylko wtedy pewnie byłoby to coś zabrane z Alei.

tomaszep42
Specjalista

Re: Wrocławska, Stara Krowodrza

Post autor: tomaszep42 » 20 gru 2024, 9:17

Filip pisze: 20 gru 2024, 0:28 130 zanim oberwało krótkimi autami w 2012? jeździło w szczycie przegubbami częściej niż co 10 minut, nawet chyba zdarzały się kursy co 6 minut. Ale z tamtego okresu bardzo często pamiętam bywało tak że jeździło parami albo długo nic. Rozpisano to bardziej realnie na pewno mimo że na papierze wyglądało gorzej.
Rozpisano to tak "realnie" po małej marszrutyzacji że "realnie" to nie dało się wsiąść do 130 na Wrocławskiej już przy Urzędzie Marszałkowskim. :twisted: :evil: Pamiętam ile telefonów i petycji do ówczesnego ZIKiT-u napisałem - oczywiście jak grochem o ścianę. Bezczelne odzywki urzędasów w rozmowach telefonicznych- w końcu kiedyś jak nie wsiadłem i zadzwoniłem do ZIKiT-u to mi arogancko odpowiedzieli że jeździ na tyle często że mogę poczekać na następny jak sie nie zmieściłem... :evil: Ja wtedy im odpowiedziałem że skoro tak to mają miesiąc czasu na przywrócenie autobusów przegubowych na tej linii - inaczej napiszę do Ministerstwa Transportu i Infrastruktury jak wygląda traktowanie pasażerów w Krakowie... o dziwo pomogło to bo faktycznie po miesiącu już pojawił się z powrotem na 130 mix 12/18m (grudzień 2017).

ODPOWIEDZ