Skoro nie mieści się tam Autosan, to jakim cudem przejeżdżają tamtędy ciężarówki Rabena, trzyosiowe śmieciarki MPO, czy nawet ostatnio widziałem betoniarkę. Problem czy z mostkiem na Zaklikach, czy z Na Błonie jest sztucznie rozdmuchiwany, żeby móc podać inny powód braku uruchomienia połączenia po remoncie niż finansowy. Na mostku ruch po otwarciu KJ będzie dużo mniejszy, więc jechać tam dwukierunkowo nie ma problemu. To samo na Na Błonie. Teraz na najwęższym odcinku bez problemu idzie ominąć "ładującą" się śmieciarkę. Zresztą jak się nie da przejechać, to jakim cudem na ŚDM mogło tam jeździć 702 na Vero? Tłumaczenie, że była to wyjątkowa sytuacja do mnie nie przemawia. Zmieścił się? Zmieścił. Były jakieś kolizje? Nie było. A w związku z zamknięciami ulic był tam ruch większy niż zwykle. Skoro szerokość drogi jest takim problemem to w trybie natychmiastowym powinno się dla zwiększenia bezpieczeństwa usunąć z Kasztanowej wszystkie "pełnowymiarowe" autobusy. To samo dotyczy wielu linii Aglo np podjazd 278 do Radwanowic, 218 w Burowie, na mostku przy centrum Szczyglic też jest bardzo wąsko i kiepska widoczność, czemu autobusy jeżdżą przez Orlą jeżeli na odcinku od Zaklik do Bielan nie są w stanie się minąć, bez zjeżdżania na pobocze, a przecież droga tam górzysta i kręta. Takich przykładów można mnożyć, a porównując rozmiary autobusów te miejsca będą podobne do sytuacji 702. Też nie mogę się zgodzić, że Mobilis MUSI oddać busy. Wg tego co ja się dowiadywałem, to będzie je musiał oddać, bo nie będzie zlecenia na ich użycie, a nie że jest jakiś magiczny zapis w umowie wykluczający przedłużenie wynajmu.