1. Nie do końca wiem, gdzie on miałby być tam ustawiony (Kabel), zaraz przed skrętem z Malborskiej w Wielicką? Wydaje mi się, że to nie przeszłoby pod kątem org. ruchu.scyzor663 pisze: wczoraj, 12:12 To już 300m bliżej byłoby z nawrotką na Nowosądecka/Na Kozłówce. Chyba, że na Malborskiej miałby powstać słupek żeby się można było chociażby w kierunku centrum przesiąść na Kablu.
2. Odnośnie nawrotki Nowosądecka / Na Kozłówce - to też jest imho opcja, przy czym wtedy:
- przystanek początkowy w kierunku Wieliczki byłby na wlocie w Nowosądecką? - tutaj imho kapkę gorsze przesiadki, plus nie masz wszystkich autobusów w jednym kierunku
- o ile w tej mojej opcji można skorzystać z toalety w którymś z punktów usługowych, bo są tuż obok, o tyle na wlocie w Nowosądecką nie ma nic
No ale znowuż - zmierzamy trochę w kierunku absurdu z tym "prawdziwym" punktem socjalnym. Ja naprawdę rozumiem sytuację, gdzie jest problem, miałby być toi toi (sam z czegoś takiego nie chciałbym korzystać co kółko itd.), ale tutaj mówimy o sytuacji, gdzie tuż obok przystanku masz x punktów usługowych z normalnym zapleczem socjalnym, normalną toaletą itd. - wystarczy z którymś podpisać umowę. Zawsze można również dostawić kontener socjalny (chociaż nie jestem przekonany, czy ma to sens dla jednej linii z f60) i wtedy masz "nieprawdziwy"scyzor663 pisze: wczoraj, 12:12Ale i tak obie wersje to dalej niż NBP i bez "prawdziwego" punktu socjalnego.