02.09.2024
- michal49944
- Ekspert
02.09.2024
RP604 jako TR na 22
-
- Specjalista
Re: 02.09.2024
Myślę, że warto to odnotować. Od dzisiaj prywatny przewoźnik AD Mini-Bus wysyła na swoją linię Kraków - Proszowice duże autobusy. Kursują trzy sztuki. Tutaj moje zdjęcia:

Ja jestem ciekaw czy jakikolwiek inny przewoźnik dotrzyma słowa, które dało stowarzyszenie przewoźników prywatnych...
Fajnie by było jakby z takim AD (czy innymi przewoźnikami jeżeli podniosą standard taboru) Koleje Małopolskie się dogadały na honorowanie biletów. Zrobić takie "półMLD", które by się wyświetlało na stronie KMł i w wyszukiwarkach.
Fajnie by było jakby z takim AD (czy innymi przewoźnikami jeżeli podniosą standard taboru) Koleje Małopolskie się dogadały na honorowanie biletów. Zrobić takie "półMLD", które by się wyświetlało na stronie KMł i w wyszukiwarkach.
Zawsze z takimi autobusami mogą po prostu wystartować w przetargu na obsługę tych linii, okleić w ładne kolorki i dostawać stałą kasę za jeżdżenieyosujiro pisze: 02 wrz 2024, 15:12 Ja jestem ciekaw czy jakikolwiek inny przewoźnik dotrzyma słowa, które dało stowarzyszenie przewoźników prywatnych...

No cóż, jak widać za bardzo się wystraszyli, że KMł ich wykiwa i walczyli z nimi całymi siłami, żeby MLD nie jeździło przez Kocmyrzów. Ale jako początek budowania dobrych relacji takie honorowanie byłoby ok 

Akurat na tej linii chyba KMł planowało jeździć tylko własnymi pojazdami, ale nie jestem pewny.yosujiro pisze: 02 wrz 2024, 16:36 No cóż, jak widać za bardzo się wystraszyli, że KMł ich wykiwa i walczyli z nimi całymi siłami, żeby MLD nie jeździło przez Kocmyrzów. Ale jako początek budowania dobrych relacji takie honorowanie byłoby ok![]()
Tak miało być, bo widać nie wierzyli, że busiarze mogą cokolwiek u siebie zmienić
Teraz mamy nowe rozdanie, może za jakiś czas uda się to jakoś połączyć 

to byłaby niesamowita historia, bo właśnie tam po raz pierwszy KMł zaczęły jeździć własnymi autobusami z powodu lokalnych firm busowychyosujiro pisze: 02 wrz 2024, 17:07 Tak miało być, bo widać nie wierzyli, że busiarze mogą cokolwiek u siebie zmienićTeraz mamy nowe rozdanie, może za jakiś czas uda się to jakoś połączyć
![]()

-
- Specjalista
Zmienił tylko AD, Małopolanin na tej trasie nadal jeździ małymi wozami i nie wygląda żeby to się miało zmienić. Swoją drogą takie powiększenie taboru przydałoby się też na linii Kraków - Miechów.yosujiro pisze: 02 wrz 2024, 17:07 Tak miało być, bo widać nie wierzyli, że busiarze mogą cokolwiek u siebie zmienićTeraz mamy nowe rozdanie, może za jakiś czas uda się to jakoś połączyć
![]()