Przystanki
Re: Przystanki
W kierunku centrum natomiast pasażerowie lubują się w szwendaniu po ścieżce rowerowej znajdującej się za wiatą...
Na przystankach pojawiły się nowe cenniki, lecz nie wszystkie rodzaje biletów są tam przedstawione. Po więcej zapraszają na stronę internetową poprzez kod QR... nikt nie pomyślał, że starsi takich nowinek technologicznych nie obsługują?
Ponadto gdzie nie popatrzeć na mieście to w wielu miejscach nieaktualne mapy komunikacyjne. Oby po wrześniowych zmianach zrobili generalną wymianę, bo jak już 164 jedzie w totalnie inny rejon miasta i powstanie 513 to takie rzeczy powinny zostać zaktualizowane.
Ponadto gdzie nie popatrzeć na mieście to w wielu miejscach nieaktualne mapy komunikacyjne. Oby po wrześniowych zmianach zrobili generalną wymianę, bo jak już 164 jedzie w totalnie inny rejon miasta i powstanie 513 to takie rzeczy powinny zostać zaktualizowane.
W tunelu na przystanku na dworcu wisi mapa z aktualizacją 1.03.2021mkm3 pisze: 03 sie 2023, 9:25 Ponadto gdzie nie popatrzeć na mieście to w wielu miejscach nieaktualne mapy komunikacyjne. Oby po wrześniowych zmianach zrobili generalną wymianę, bo jak już 164 jedzie w totalnie inny rejon miasta i powstanie 513 to takie rzeczy powinny zostać zaktualizowane.

Dowiedzieć się z niej można, że kursuje linia 12 i 314 i jeszcze parę innych kwiatków... pomijam fakt, że ta mapa tam wisi chyba głównie dla turystów i gości.
-
- Ekspert
Za chwilę w ogóle nie będzie sensu wieszać map, bo będzie tyle linii, że i tak ich nie zmieścisz na schemacie 
Gdyby Krk miał tak, jak Waw, 2 linie metra, to mielibyśmy tam pewnie z 12 linii metra. Po jedne z każdej końcówki na każdą, plus tak z 6 dodatkowych, różnych poskracanych wariantów szczytowych itd.

Gdyby Krk miał tak, jak Waw, 2 linie metra, to mielibyśmy tam pewnie z 12 linii metra. Po jedne z każdej końcówki na każdą, plus tak z 6 dodatkowych, różnych poskracanych wariantów szczytowych itd.

-
- Ekspert
Jest i odpowiedź od ZDMK i ZTP w sprawie przystanku na Ofiar Dąbia.
I tak - pierwsze odpisało ZDMK:

Nic w tym rejonie nie planują, a o zasadność do ZTP.
Tymczasem ZTP...:

Kto pytał o Obrońców Krzyża? Do tego literówka na samym początku... Na dodatek prawie wszystko, co jest w drugim akapicie napisałem ja sam, pytając się ich o tenże przystanek...
Jak kiedyś zdarzało mi się pisać do ZTP, to te odpowiedzi były naprawdę na wysokim poziomie. Było szczegółowe odniesienie się do każdej sprawy, a jakość odpowiedzi przewyższała moje oczekiwania. Co się stało, że teraz jest to robione tak nieprofesjonalnie? A może po prostu, jak wcześniej pisałem to miałem szczęście?
Nie odniesiono się do żadnej z kwestii, które tu podkreśliłem:
Może za dużo wymagam, może oczekuję zbyt szczegółowych informacji, ale naprawdę, mogli chociaż napisać, że nie są w stanie odpowiedzieć, albo, że konieczne byłyby dodatkowe analizy, np. w kwestiach kosztów, a nie tak po prostu zlać i po sprawie.
Jestem rozczarowany tymi odpowiedziami, w szczególności od ZTP, szczególnie, że chyba kiedyś było w tych kwestiach lepiej.
Skąd oni wzięli tam tych Obrońców Krzyża???
I tak - pierwsze odpisało ZDMK:

Nic w tym rejonie nie planują, a o zasadność do ZTP.
Tymczasem ZTP...:

Kto pytał o Obrońców Krzyża? Do tego literówka na samym początku... Na dodatek prawie wszystko, co jest w drugim akapicie napisałem ja sam, pytając się ich o tenże przystanek...
Jak kiedyś zdarzało mi się pisać do ZTP, to te odpowiedzi były naprawdę na wysokim poziomie. Było szczegółowe odniesienie się do każdej sprawy, a jakość odpowiedzi przewyższała moje oczekiwania. Co się stało, że teraz jest to robione tak nieprofesjonalnie? A może po prostu, jak wcześniej pisałem to miałem szczęście?
Nie odniesiono się do żadnej z kwestii, które tu podkreśliłem:
Odnoszę wrażenie, że "przeanalizowano" jedynie niekorzyści, aby móc jak najszybciej napisać "nie jest konieczne". Przepraszam, nawet nie jak najszybciej, bo na odpowiedź od ZTP czekałem 21 dni.Moją propozycję kieruję do Zarządu Transportu Publicznego w celu przeanalizowania korzyści z powstania takiego przystanku i stwierdzenia, która opcja (z przystankiem Wiedeńskim lub bez) jest zasadniejsza oraz do Zarządu Dróg Miasta Krakowa w celu stwierdzenia, czy jest fizyczna i finansowa możliwość powstania takiego przystanku oraz w jakiej perspektywie czasowej.
Może za dużo wymagam, może oczekuję zbyt szczegółowych informacji, ale naprawdę, mogli chociaż napisać, że nie są w stanie odpowiedzieć, albo, że konieczne byłyby dodatkowe analizy, np. w kwestiach kosztów, a nie tak po prostu zlać i po sprawie.
Jestem rozczarowany tymi odpowiedziami, w szczególności od ZTP, szczególnie, że chyba kiedyś było w tych kwestiach lepiej.
Skąd oni wzięli tam tych Obrońców Krzyża???
Może mają standardowy szablon, że "się nie da"; ostatnio "nie dało się" na ulicy Obrońców Krzyża, a gdy pisano tę odpowiedź, to nie pozmieniano nazw ulic we wszystkich miejscach w piśmie?

Wygląda na to, że komuś odpowiadali w podobnej sprawie i zrobili kopiuj... a to, że zrobił ktoś to niechlujnie i nie raczył przeczytać przed podpisaniem/wysłaniem świadczy o jakości jednostki ZTP.
-
- Ekspert
Nie tylko w nagłówku. W tytule maila również było Obrońców Krzyża...pablo pisze: Może mają standardowy szablon, że "się nie da"; ostatnio "nie dało się" na ulicy Obrońców Krzyża, a gdy pisano tę odpowiedź, to nie pozmieniano nazw ulic we wszystkich miejscach w piśmie?Ale żeby w nagłówku pisma też nie zmienić nazwy ulicy na właściwą, to już naprawdę jest żenujące.
Myślę, że nawet mogli zrobić po prostu czeski błąd. Mało czasu na wszystko, a pewnie piszący wcześniej miał na głowie jakiś temat dot. Obrońców Krzyża 

Niedługo się okaże, że wysłali treść merytoryczną nie taką jak planowali wysłać.kbieniu7 pisze: 14 sie 2023, 14:31 Myślę, że nawet mogli zrobić po prostu czeski błąd. Mało czasu na wszystko, a pewnie piszący wcześniej miał na głowie jakiś temat dot. Obrońców Krzyża![]()

Ja też kiedyś do ZDMK pisałem o miejsca parkingowe na ul. Łokietka a dostałem odpowiedź z tytułem o zmianach organizacji ruchu na ul. Jabłonnej...
Niestety, ale te nasze miejskie jednostki chyba tak działają... czego efekt coraz częściej widać w bałaganie w przestrzeni miejskiej...

Zmiany nazw od września:
https://ztp.krakow.pl/transport-publicz ... y/379-2023
https://ztp.krakow.pl/transport-publicz ... y/379-2023
-
- Ekspert
Nie będzie zmiany nazwy przystanku "Hala Targowa" z okazji otwarcia Kraków Grzegórzki? Mógłby się nazywać Grzegórzki SKA, albo po prostu Hala Targowa SKA.
Ale przystanek kolejowy otwierają chyba dopiero w grudniu, a nie teraz - więc czas na zmianę przystanku A+T jeszcze jest. Dwa, jeśli sam przystanek ma się nazywać Kraków Grzegórzki, to przystanek powinien wtedy być Grzegórzki SKA (pozostałe przystanki w mieście mają taki sam sposób nazewnictwa, czyli nazwa stacji + SKA).Tramwajolog14 pisze: 28 sie 2023, 15:13 Nie będzie zmiany nazwy przystanku "Hala Targowa" z okazji otwarcia Kraków Grzegórzki? Mógłby się nazywać Grzegórzki SKA, albo po prostu Hala Targowa SKA.
Nie, otwarcie przystanku Grzegórzki nastąpi wraz z korektą rozkładów od 3 września...
Zresztą są już w serwisie dostępne rozkłady na ten dzień.
https://gazetakrakowska.pl/od-3-wrzesni ... 1-17821667
Zresztą są już w serwisie dostępne rozkłady na ten dzień.
https://gazetakrakowska.pl/od-3-wrzesni ... 1-17821667