Cyjan pisze: 11 maja 2024, 21:37 Trochę musztarda po obiedzie, bo już się ludzie przyzwyczaili, ale danie 701 końcówki "Wzgórza Krzesławickie" to nie jest moim zdaniem dobra decyzja, chociażby dlatego jak jest to widziane w aplikacjach dojazdowych. Z perspektywy nietutejszego w momencie kiedy ma np. ustawione przesiadki jedynie powyżej 1min to może go to zmylić i zachęcić do wysiadki z autobusu. Słyszałam o przypadkach, gdzie takie coś miało miejsce jak głupio by to nie brzmiało. [...]
W przypadku pierwszego być może lepsze byłoby na wyświetlaczu "Os. Na Stoku Szkoła" (podobnie wygląda to w przypadku 108, ale tu mam wrażenie że "Wizjonerów" było bardziej reprezentacyjnym opisem tego gdzie ten autobus jeździ) ewentualnie jak w Mobilisach "Os. Na Stoku Szkoła (przez Wzgórza Krzesławickie)" chociaż to już byłoby niesmaczne i TMI.
Rozwiązaniem "problemu" o którym mowa byłoby wprowadzenie trasy okrężnej, autobusy wtedy jeździłyby albo z kierunkiem "Czyżyny Dworzec" w obie strony, albo gdyby ktoś pomyślał to na którymś przystanku umownie zmieniałyby kierunek na wyświetlaczu (na Wzgórza Krzesławickie albo Osiedle Na Stoku Szkoła), tak jak ma to miejsce w przypadku linii 12 w Katowicach która jest okrężna, ma RJ okrężne, ale na wyświetlaczach na części trasy jest przystanek Katowice Mickiewicza.Kaszmir pisze: 12 maja 2024, 19:06 Wg mnie to byłoby tylko przesunięcie problemu bo wtedy aplikacje wprowadzałyby w błąd osoby jadące ze Wzgórz Krzesławickich do Czyżyn, tak samo sugerując że muszą wysiąść.
Zastanawiam się natomiast czy jest to faktyczny problem, 701 albo wspomniana 108 to linie stricte miejskie i raczej mają albo stałych pasażerów albo takich którzy choć minimalnie znają topografię miasta albo chociaż realia tutejszej KM. Myślę też że jeżeli ktoś używa aplikacji to podejrzewam że w kilka kliknięć dojdzie do tego że linia tamże ma przyjazd odjazd i że nie trzeba wysiadać. Osoby które z aplikacji nie korzystają (przeważnie osoby starsze) nie mają co prawda problemu że apka wprowadzi je w błąd, ale z drugiej strony nie mają łatwego dostępu do tej wiedzy. Natomiast w przeciwieństwie do osób młodszych, posiadają oni pradawną umiejętność pytania się innych współpasażerów czy tym autobusem dojadą do punktu B.
Kaszmir na swoim blogu ostatnio pisał o historii linii 133 i nowej 153, która w Bieżanowie Potrzasku robi ten sam myk co wspomniane linie, wraca inną drogą na części trasy linii. Pytam zatem, czy w tamtym przypadku też powinno się coś zrobić aby ludziom z aplikacjami nie pokazywało niepotrzebnych przesiadek etc? Może trochę bagatelizuję temat, ale nie wygląda mi to na coś palącego i powodującego same problemy. Takie rozwiązania były, są i zapewne jeszcze będą i mimo tego wszystko się jakoś kręci.