AnimowanyAnonim pisze: 27 cze 2024, 22:05
"572" na lotnisko stałaby się dość niebezpiecznie długą linią, która mogłaby generować spore opóźnienia. Może lepsze byłoby "372" po trasie:
Airport - Mydlniki Granica Miasta (?) - Młynówka SKA - Bronowice SKA (pomijamy BM) - ROK - Conrada - Mehoffera - Sosabowskiego - Mackiewicza - Imbramowska - Opolska Estakada - Lublańska - Bora Komorowskiego - Os. Oświecenia - Mistrzejowice
Jeśli dobrze zrozumiałem, proponowana przez Ciebie linia jest tylko 2 kilometry krótsza od potencjalnie wydłużonego 572. Czy to wystarczająca różnica dla linii która ma minimalnie 17 kilometrów długości? Wydaje mi się że 572 na odcinku Wiślicka - Aleja Przyjaźni specjalnie nie obrywa, a na obecnej trasie uważam że najtrudniej przebić się przez Opolską pomiędzy A29L a ROK, czyli na odcinku tożsamym z proponowaną linią 372. Prosiłbym o potwierdzenie czy moje obserwacje są słuszne.
Druga sprawa, łatwiej pewnie dorzucić kilka dodatkowych brygad do 572 niż tworzyć zupełnie nową linię na części trasy już istniejącej, i modlić się by nie wycięli kursów tej pierwszej. Chyba że 372 ma być zastępstwem za 572, na podobnej trasie?
Trzecia sprawa, powrót z Mistrzejowic. Z Jurczaka można skręcić tylko w lewo w stronę Osiedla Akademickiego PK, jadąc Dobrego Pasterza również. Którędy w takim razie proponowane 372 miałoby jechać w stronę lotniska, na około przez Osiedle Złotego Wieku i prawoskręt z Wiślickiej? Przez Park Wodny i Rondo Barei jak 138? A może unieważnić zakaz skrętu w prawo z DP w Bora-Komorowskiego dla KMK, przy założeniu że przegub fizycznie jest w stanie złamać się na tym skrzyżowaniu?