Rozkłady powakacyjne 2024
Re: Rozkłady powakacyjne 2024
Jaki wogole jest sens wydłużania 169 do GN?Przeciez ludzie z tamtego rejonu, mając 503, nie będą korzystać z 169, który będzie jechać na około przez Siewna/Mackiewicza/Opolska. Dodatkowo pomiędzy Zawodzie a KK nie ma żadnego przystanku-gdzie ludzie z okolicy obecnego przystanku Pradnik Biały Wschód mają wsiadać/wsiadać?i ostatnia kwestia-dojazd dzieci do SP109 z Prądnikua Białego Wschód i oś Mozarta. Obecnie rano sporo dzieci korzysta z tej relacji. Mam wrażenie że wydłużenie 169 wprowadzą sporo problemów, nie dajac przy tym korzyści.
Mamy 23 sierpnia a komunikatu na stronie ZTP dalej nie ma...Kowalik pisze: 22 sie 2024, 13:27 https://lovekrakow.pl/aktualnosci/zmian ... 57890.html
Trochę zmian po wakacjach będzie.
Może jest to daleko przyszłościowo, ale tak jak już kiedyś tu gdzieś pisałem, że kiedy w końcu tramwaj pojedzie do Mistrzejowic można zrobić tak aby linię 124 przekształcić na linię dla osiedli w Łęgu.Kaszmir pisze: 22 sie 2024, 21:15 Osobiście nie jestem fanem trasy "148", choć w wersji wydłużonej do Górki Narodowej jest lepsza niż początkowa marszruta która miała kończyć przy Cogiteonie. Niemniej wg mnie Łęg powinien dostać autobus do centrum (przez Nowohucką?) a nie kolejną dowozówkę. To zbyt duże osiedle by dalej wisiało na dowozówkach.
Mogłaby albo kursować jak teraz tylko że z wydłużeniem do Łęgu
OS. PODWAWELSKIE - Konopnickiej - (..) - Pilotów - Meisneera - Lema - Al. Pokoju - Centralna - Ciesielskiego - NA ZAŁĘCZU
Wtedy mieszkańcy wjeżdżają w miarę najkrótszą trasą do centrum z możliwością przesiadki chociażby na rondzie Młyńskim czy Teatrze Słowackiego.
Ewentualnie przekształcić ją całkowicie, dać jej końcówkę na Kleparzu czy DGZ (ale tu chyba raczej miejsca na to nie ma ;/ ) aby jechała przez Wileńską zwiększając tam liczbę kursujących autobusów:
N. KLEPARZ/DGZ - Al. 29 Listopada - Wileńska - Czerwonego Prądnika - Brogi - Miechowity - Młyńska - Meisneera - Lema - Al. Pokoju - Centralna - Ciesielskiego - NA ZAŁĘCZU
"Festina lente 106 ad Łagiewniki" ~ Dawid (czyli ja
)

Osobiście czytając wszystkie te informacje od wczoraj mam wrażenie, że wszystkie te zmiany na północy Krakowa mają na celu tylko i wyłącznie zapełnić dworzec autobusowo - tramwajowy oddany z początkiem tego roku. A że zmiany są zrobione na szybko "na kolanie" to widać już chyba tutaj czytając wszystkie Wasze wypowiedzi.carver pisze: 23 sie 2024, 11:02 Jaki wogole jest sens wydłużania 169 do GN?Przeciez ludzie z tamtego rejonu, mając 503, nie będą korzystać z 169, który będzie jechać na około przez Siewna/Mackiewicza/Opolska. Dodatkowo pomiędzy Zawodzie a KK nie ma żadnego przystanku-gdzie ludzie z okolicy obecnego przystanku Pradnik Biały Wschód mają wsiadać/wsiadać?i ostatnia kwestia-dojazd dzieci do SP109 z Prądnikua Białego Wschód i oś Mozarta. Obecnie rano sporo dzieci korzysta z tej relacji. Mam wrażenie że wydłużenie 169 wprowadzą sporo problemów, nie dajac przy tym korzyści.

Czyli w drugą stronę: wyjazd spod Cogiteonu w Stella-Sawickiego jest z nakazem w prawo czyli w stronę JP2. Trochę naokoło i to bardzo.Kaszmir pisze: 22 sie 2024, 22:14
Linia miała jechać przez Życzkowskiego, więc obstawiam taką trasę: ... - Stella-Sawickiego - Skarżyńskiego - Cogiteon (opcjonalnie) - Życzkowskiego - Al. Jana Pawła II - Lema - ... Czyli nie będzie ponownie wracać na Stella-Sawickiego.
jesli to prawda z tym 26.08, to to jest jakis zart, ze jeszcze nie ma komunikatu oficjalnegoKowalik pisze: 22 sie 2024, 13:27 https://lovekrakow.pl/aktualnosci/zmian ... 57890.html
Trochę zmian po wakacjach będzie.
Coś chyba nie teges z poniedziałkową datą zamknięcia Solidarności. Na stronie MPK jest rozkład z 26.08 i tam '4' dalej jedzie przez Struga.
Możliwe, że GDDKiA nie będzie rozwalać torowiska już teraz od poniedziałku tylko np. dogadali się z miastem, żeby wystartować za tydzień jak wejdzie rozkład szkolny - na razie ZUE jest przecież zajęte dokańczaniem Rzemieślniczej oraz Smolki, więc nie mieliby jak zabrać się za torowisko.Hajki pisze: 23 sie 2024, 17:41 Coś chyba nie teges z poniedziałkową datą zamknięcia Solidarności. Na stronie MPK jest rozkład z 26.08 i tam '4' dalej jedzie przez Struga.
-
- Specjalista
W pełni się zgadzam, zupełnie bezsensowny pomysł i marnowanie wozokilometrów. Znacznie lepszym pomysłem byłoby zostawienie "169" na obecnej trasie, a w zamian za to wzmocnienie "503" w godzinach szczytu do f7,5. No ale to wymagałoby większego nakładu pieniędzy i nie można by było się chwalić, że "już niedługo NOWA linia dotrze do NOWEGO terminalu", więc PR-owo się nie opłacacarver pisze: 23 sie 2024, 11:02 Jaki wogole jest sens wydłużania 169 do GN?Przeciez ludzie z tamtego rejonu, mając 503, nie będą korzystać z 169, który będzie jechać na około przez Siewna/Mackiewicza/Opolska. Dodatkowo pomiędzy Zawodzie a KK nie ma żadnego przystanku-gdzie ludzie z okolicy obecnego przystanku Pradnik Biały Wschód mają wsiadać/wsiadać?i ostatnia kwestia-dojazd dzieci do SP109 z Prądnikua Białego Wschód i oś Mozarta. Obecnie rano sporo dzieci korzysta z tej relacji. Mam wrażenie że wydłużenie 169 wprowadzą sporo problemów, nie dajac przy tym korzyści.
Jest poniedziałek i jak widać nie zamknięto Al. Solidarności dla tramwajów. Co nie zmienia faktu, że za kilka dni mają wprowadzać rozkłady powakacyjne a komunikatów nadal brak.mejtolx pisze: 23 sie 2024, 16:19 jesli to prawda z tym 26.08, to to jest jakis zart, ze jeszcze nie ma komunikatu oficjalnego

To jest Kraków.

ZTP nawet nie potrafi wrzucić informacji o zmianach dla 310 w najbliższą środę i czwartek. A nie licząc porannych i wieczornych kursów, to z powodu remontu drogi do Będkowic, przez większą część dnia końcowym przystankiem będzie Bębło Lasek 

Cofnięcie "19" już teraz, a "50" na razie z f~7,5... Na Bratysławskiej niestety cięcia.
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
Te zmiany nazw przystanków to jakaś kpina. M1 Nowohucka na Centralną, a Centralna na Gałczyńskiego. Jaki cel ma takie mieszanie?
Kolejna sprawa brak konsekwencji. Raz przystanek z imieniem i nazwiskiem patrona, a raz z samym nazwiskiem. Francesco Nullo zmienia się na Nullo, a Batorego na Stefana Batorego. I znowu nie wiadomo o co chodzi.
Chyba się im bardzo nudzi w tym ZTP.
Kolejna sprawa brak konsekwencji. Raz przystanek z imieniem i nazwiskiem patrona, a raz z samym nazwiskiem. Francesco Nullo zmienia się na Nullo, a Batorego na Stefana Batorego. I znowu nie wiadomo o co chodzi.
Chyba się im bardzo nudzi w tym ZTP.
Z tym Batorego i Nullo to samo pomyślałem. Co do M1 chyba chcą się pozbyć reklamy z przystanków.
A dlaczego 189, 511 nie będą kursować w soboty i niedziele (189)?
482 w soboty też powinna zostać skoro dalej nie kursują tramwaje do Mistrzejowic.
Ogólnie z komunikatów mamy spore cięcia...... 108 (fakt linia zbędna), 123, 134, 163, 189, 193, 511, 701.
A dlaczego 189, 511 nie będą kursować w soboty i niedziele (189)?
482 w soboty też powinna zostać skoro dalej nie kursują tramwaje do Mistrzejowic.
Ogólnie z komunikatów mamy spore cięcia...... 108 (fakt linia zbędna), 123, 134, 163, 189, 193, 511, 701.