Jelczyk pisze: 05 paź 2024, 20:04
To ja powiem tak: mam kilku znajomych pracujących w Mobilisie i wcale tak źle nie jest. Każdy z nich zarabia ok 5200-6000 na rękę. Wiadomo zależy od miesiąca i ilości godzin. Jak ktoś chętny na nadgodziny to i ponad 6tys na rękę wyciągnie. Także odpuśćcie już to zestawania 4,5tys lidlowego.
A no jasne, że tak. Jak ktoś lubi dymać 1,5 etatu żeby zarobić to co inni w etat, up2u
Serio potwierdzenia własnej wartości szukasz w oczach innych?
pasazer_mobilisu pisze: 05 paź 2024, 20:20
Patrząc na to jak reagują na Twoje posty kolejni użytkownicy to chyba jednak Ty "nie doczytałeś".
Serio potwierdzenia własnej wartości szukasz w oczach innych?
Dorośli ludzie (a tylko tacy mogą pracować jako kierowcy autobusu) jednak powinni czytać co podpisują, a nie wierzyć "na gębę".
No i?

Czy ktoś tutaj twierdził, że nie powinni? Bo znów widzę, nieproszone rady, co kto powinien, czego nie itp
Taka moja natura, uaktywnia się wśród miłośników którym często przychodzi mijanie się z prawdą.
Problem polega na tym, że Ty brak zgodności z Twoim punktem widzenia nazywasz nieprawdą i na siłę, często manipulując próbujesz komuś wmówić nieprawdę. Posługując się przy tym danymi dobranymi tak, by Twoja teza się zgodziła, bądź jawnie dyskutując ze swoimi własnymi interpretacjami, a nie z tym co ktoś napisał.
Ok rozumiem: nie lubisz Mobilisu, być może nie lubisz kraju z którego pochodzi kapitał stojący za tą firmą, bo o tym też wspominałeś.
Ten wniosek jest nieuprawniony.
Myślę, że o wiele prościej jest kogoś zapytać, dlaczego kogoś/czegoś nie lubi, niż coś zakładać samemu (w szczególności gdy aparat wnioskowania nie pracuje zbyt dobrze). Dyskutowanie z własnymi interpretacjami może być odbierane jako zaburzenie osobowości. Polecam wizytę u specjalisty.
Możesz uważać że w ogóle nie powinno być przewoźników innych niż MPK - spoko.
Po raz kolejny bardzo dziekuję za pozwolenie, że mogę coś uważać nie pytajac innych o zdanie.
Ale jak już nie wyszła Ci próba wmówienia wszystkim że płacą tam jak w Biedronce to wystarczy posypać głowę popiołem, a. nie przez kilka dni wykłócać się, bo tylko sobie w ten sposób wystawiasz świadectwo.
Ależ ja mówiłem głównie o Lidlu a nie o Biedronce.
Poza tym tutaj
viewtopic.php?t=673&start=105
można przeczytać co pisałem.
A w szczególności:
Kojak pisze: 03 paź 2024, 12:18
4500zl na rękę? To chyba mniej niż w MPK?
Dla porównania stawki z Lidla:
Stawki brutto Pracownika/Pracowniczki Sklepu
Pracownicy Sklepów zarabiają na początku zatrudnienia
4 750 - 5 700 zł brutto/mies.
Już po roku pracy gwarantujemy wzrost płacy do poziomu
4 950 - 5 900 zł brutto/mies.
Po dwóch latach stażu pracy:
5 150 - 6 150 zł brutto/mies.
Ciekawe czy poziom zatrudnienia się utrzyma, bo stawka jest skrajnie niekonkurencyjna i przewiduję, że po pewnym czasie ludzie zaczną odchodzić.
Kryzys z kierowcami w Mobilisie się znikąd nie wziął. 5k to ani żaden cymes, ani specyfika pracy Świątek, Piątek i Niedziela, plus szalone godziny startów czy kończenia pracy nie są zachęcające.
Swoją drogą podziwiam Mobilisa, że poszli tak po bandzie z kasą... trzeba mieć biznesowe jaja, żeby dać najniższe stawki na rynku i z optymizmem patrzeć na rekrutację, skoro niedobór kierowców zawodowych jest powszechny.
oraz
Kojak pisze: 03 paź 2024, 20:52
1. Widełki pewnie stąd, że masz dodatki świąteczne, masz premie, masz wysługę lat, masz dodatek za pracę w porze nocnej itp.
2. Nasikał na przegub i go zwolnili. A wcześniej robili 2 na silnik i nikt dochodzenia nie robił, co najwyżej kupę śmiechu z gościa było.
3. Finansują a potem kazują sobie oddać... propaganda tępa jak podkłady kolejowe.
4. No brutto, brutto ale widełki szerokie i górne brutto lepsze niż w Mobilisie także dla pracownika w 1 roku.
5. Co do katastrofy kadrowej i zwiększenia zarobków przez to.... otóż to! Jestem za.. niech do takiej katastrofy dojdzie i niech Mobilis wyskoczy z kasy a nie traktuje ludzi jak kolonialsów. Kto wie jaki kapitał stoi za Mobilisem to sobie rozwinie tą myśl.
Dlatego się przy tym upieram, bo odnoszę się do tego co padło w tej dyskusji kilka postów wcześniej. Jeśli przeczytasz wątek to dostrzeżesz kontekst.
Na co Ty odpowiadasz:
pasazer_mobilisu pisze: 03 paź 2024, 21:47
Tam zwolnili, gdzie indziej leją i nikt z tym nic nie robi, zresztą przy braku TOITOIa na pętlach nie ma się co dziwić.
Nieoprocentowana pożyczka na kilka lat to tępa propaganda? Każdy widzi co podpisuje, a nie każdy ma 10 koła do wydania ot tak.
Kolejny wątek, w którym mijasz się z prawdą:
Które jest wyższe niż te 6 200 - 8 300 zł / mies. brutto w Mobilis?
W MPK już doszło i zadziałało, patrząc na reklamy na wozach to co chwilę podnoszą wynagrodzenia.
Podczas gdy:
https://www.pracuj.pl/praca/kierowca-au ... I3OC4xMzU=
To oferujemy
Oferujemy sfinansowanie kursu prawa jazdy kategorii D oraz kwalifikacji wstępnej wraz z gwarancją zatrudnienia w Mobilis! Ponadto oferujemy bonus finansowy w trakcie trwania kursu!
Zatrudnienie na umowę o pracę w pełnym wymiarze etatu,
Wynagrodzenie od 4.500 do 6.000 netto!
Darmowy, wygodny i estetyczny strój kierowcy,
Uczciwe rozliczenie nadgodzin (każda godzina ponad nominał płatna 100% extra) oraz atrakcyjny system premiowania,
Pracę w zgranym i zaangażowanym zespole,
Pakiet benefitów mi.in. prywatna opieka medyczna, karta multisport czy dofinansowanie wypoczynku.
Mobilis napisał 4500, które jest mniej niż te górne widełki po 2 latach, więc ja się z prawdą nie minałem. Napisałem wprost o co mi chodziło, Ty dopytałeś, a potwierdziłem, a Ty dalej swoje. Nie doczytałeś całości ogłoszenia - więc byłoby miło, jakbyś sam zastosował się do swoich rad o sypaniu głowy popiołem.