To chyba wyjątkowo tylko w tym
SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
-
- Ekspert
Re: SIP - wyświetlacze, informacja głosowa
Jest za dużo słowa: przystanek. Następny przystanek. Nazwa. Przystanek na żądanie. Pojazd dojeżdża i znowu. Przystanek. Nazwa. Przystanek na żądanie. Lepiej jest w MPK. Raz mówi słowo przystanek. Odnosząc się do następnego. Nie ma tego słowa przed na żądanie. Po zatrzymaniu sama nazwa. Bez zatrzymania na żądanie nic.
-
- Znawca
W nazwie przystanku Pachońskiego P+R, słowo Park jest bardzo cicho i niewyraźnie powiedziane, aż dziwne że ktoś to zaakceptował. Można to szybko poprawić "przeszczepiając" frazę park and ride z innego przystanku, chociażby Krowodrza Górka P+R.
Re: Tramwaj do Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic
A w nazwie "AWF/PK" czytanej przez Makłowicza uczelnia techniczna straciła przymiotnik "Krakowska" 
Swoją drogą to ciekawe bo oficjalna nazwą uczelni to właśnie PK, a przystanek przy ul. Warszawskiej jest "tylko" Politechniką, za to ten na Czyżynach jest w pełnym brzmieniu.

Swoją drogą to ciekawe bo oficjalna nazwą uczelni to właśnie PK, a przystanek przy ul. Warszawskiej jest "tylko" Politechniką, za to ten na Czyżynach jest w pełnym brzmieniu.
A AWF czyta Akademia Wychowania-Fizycznego? Czy Awuef?pjetrek pisze: 26 paź 2024, 20:31 A w nazwie "AWF/PK" czytanej przez Makłowicza uczelnia techniczna straciła przymiotnik "Krakowska"
Tak samo UKEN (nie skrótowo).
-
- Ekspert
A ktoś wie jak czyta AGH/UR?
To samo w Castorusach... MS610 (jeśli dobrze numer pamiętam). Moim zdaniem spore przeoczenie.Ydhflx pisze: 23 paź 2024, 14:29 Jest gorzej. To samo mamy w MANach (MM862). Pierwszy wyświetlacz jest na suficie obok drugich drzwi.
- michal49944
- Ekspert
Jechałem dzisiaj DN032 i nie chce mi się wierzyć, że jeszcze nie wszystkie autobusy mają zapowiadanie przystanków Makłowicza. 

A jakiekolwiek mają? Bo ja się jeszcze w żadnym autobusie MPK nie spotkałem 

Ja się bardziej dziwię tego, że to nie jest aktualizowane zdalnie. Przy uruchomieniu Trapeza powinien od razu zaciągać najnowsze rozkłady z bazy wraz z całą konfiguracją zapowiedzi głosowych i powinno działać. Aha no tak zapomniałem, że nie wszystkie autobusy mają autokomputer TTSS.
- michal49944
- Ekspert
A... To błędnie założyłem, że skoro we wszystkich tramwajach są nowe zapowiedzi, to że w autobusach też.yosujiro pisze: 30 paź 2024, 16:38 A jakiekolwiek mają? Bo ja się jeszcze w żadnym autobusie MPK nie spotkałem![]()
W takim razie tym bardziej się dziwię, że przez prawie 2 tygodnie MPK tego nie ogarnęło lub przynajmniej zaczęło ogarniać.
Ponadto przecież Mobilis wyjechał autobusami z nowymi zapowiedziami testowo już 2 października, co oznacza, że gdy MPK tylko chciało to mogliby to wcześniej zacząć ogarniać, że się wyrobić.
-
- Miłośnik
MPK nie ogarnie zapowiedzi do autobusów dopóki ZTP nie ogarnie się w kwestii tego jak mają ostatecznie brzmieć.michal49944 pisze: 30 paź 2024, 17:17 A... To błędnie założyłem, że skoro we wszystkich tramwajach są nowe zapowiedzi, to że w autobusach też.
W takim razie tym bardziej się dziwię, że przez prawie 2 tygodnie MPK tego nie ogarnęło lub przynajmniej zaczęło ogarniać.
Ponadto przecież Mobilis wyjechał autobusami z nowymi zapowiedziami testowo już 2 października, co oznacza, że gdy MPK tylko chciało to mogliby to wcześniej zacząć ogarniać, że się wyrobić.
A co do zarzutu odnośnie tego ,,że gdyby MPK tylko chciało" to przypominam, że ZTP udostępniło pliki z zapowiedziami MPK popołudniu w piątek (18.10) przed wprowadzeniem zmian oczekując, że w cudowny sposób będą działać od północy w sobotę. Ciekawe tylko, że nikt o tym głośno nie mówi.
Pozdrawiam Marcin
No to mega lipa...tramwajowy pisze: 30 paź 2024, 17:49 A co do zarzutu odnośnie tego ,,że gdyby MPK tylko chciało" to przypominam, że ZTP udostępniło pliki z zapowiedziami MPK popołudniu w piątek (18.10) przed wprowadzeniem zmian oczekując, że w cudowny sposób będą działać od północy w sobotę. Ciekawe tylko, że nikt o tym głośno nie mówi.
Ale co ciekawe, jadąc taką linią 148 można usłyszeć zapowiedzi nowych przystanków (np. Galicyjska, ZDMK) czytane przez starego lektora! Czyli MPK przygotowało się na ten dzień i nagrało nawet nowe zapowiedzi.