Do tego jeszcze trzeba dodać że "119" nie jest oficjalnie zlikwidowana, tylko "zawieszona". Zawiesili ją na któreś wakacje "1997"? Po czym już nie wróciła. Zresztą czy w dzisiejszych czasach legendarna "119" na swojej trasie miałaby rację bytu?

Do tego jeszcze trzeba dodać że "119" nie jest oficjalnie zlikwidowana, tylko "zawieszona". Zawiesili ją na któreś wakacje "1997"? Po czym już nie wróciła. Zresztą czy w dzisiejszych czasach legendarna "119" na swojej trasie miałaby rację bytu?
No, ale skoro dają radę z Aleksandry w Małą Górę, ze Sławka w Klonowica czy z Makowskiego w Stachiewicza i to 18 m to i tam nie powinno być problemu...MM869 pisze: 25 sty 2025, 13:35 Przecież to nie chodzi o żadne braki wozów 12m. Chodzi o skręt z Orlej w prawo w stronę Bielan, MPK twierdzi ze za ciasny dla 12m wozu i nie zgadzają się tam jeździć dużymi autami.
Skoro na 184 łamały się Scanie i Tantusy to tym bardziej Ikarusy mające krótszy rozstaw osi, III oś skrętna czyli wypychająca tyłek na zewnątrz i w ogóle były krótsze o 1,5mpjetrek pisze: 25 sty 2025, 14:18 No, ale skoro dają radę z Aleksandry w Małą Górę, ze Sławka w Klonowica czy z Makowskiego w Stachiewicza i to 18 m to i tam nie powinno być problemu...![]()
Zresztą legendarne Ikarusy 280 na 184 też miały się nie złamać na skręcie w Malborską xD
Ktoś kojarzy jeszcze jakieś inne ciasne zakręty na sieci kmk?
Jesteś pewny? Ja pamiętam, że jeździły tam Autosany (bo nawet miałem dwa razy okazję jechać) i nie przypominam sobie żadnego taboru 12m.yosujiro pisze: 25 sty 2025, 15:45 Chciałem tylko zauważyć, że MPK jeździło wozami 12 m na linii 734, a wtedy skręt z Księcia Józefa w Orlą jest gorszy niż z Orlej do Bielan. Argument z d...
Na różnych etapach remontu był różny tabor, najpierw 12m a potem DA.ant_sm pisze: 25 sty 2025, 18:51 Jesteś pewny? Ja pamiętam, że jeździły tam Autosany (bo nawet miałem dwa razy okazję jechać) i nie przypominam sobie żadnego taboru 12m.
https://phototrans.pl/14,1178467,0,Merc ... DO260.htmlant_sm pisze:Jesteś pewny? Ja pamiętam, że jeździły tam Autosany (bo nawet miałem dwa razy okazję jechać) i nie przypominam sobie żadnego taboru 12m.
O tym słupku w kierunku Bielan mówię.yosujiro pisze: 25 sty 2025, 18:37 Zawracanie tam 12m nie jest problematyczne, o ile nie są to niektóre numery AMZ 12, które mają fatalny skręt. A była radna właśnie w drugą stronę niż mowisz- podobno od lat blokuje nie wiedzieć czemu słupek w stronę Bielan, a do tego pisze skargi natychmiast jak tylko zauważy, że ktoś nie wjechał na placyk... Ostrzeżenie przed nią, to jest jedna z pierwszych rzeczy jakie się słyszy od kolegów jak jest mowa o 102.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], mems i 7 gości