Ano właśnie
Utwierdza mnie to tylko w tym, że to wszystko jest paranoja.
Ano właśnie
Przed powstaniem "284" było dużo głosów, by skierować je przynajmniej w stronę Rybitw i Płaszowa. Pytałem wtedy o to dyr. Franka i mówił, że też jest za taką trasą. Koniec końców niestety nie wyszło, a szkoda - linia mogłaby mieć wzięcie. Jak dla mnie mogłaby najpierw nawet jechać w stronę Nowego Bieżanowa (np. przez ks. Łaczka - Heleny) by dotrzeć do punktu przesiadkowego, i dopiero potem kierować się przez Półłanki.RoversKrk97 pisze: wczoraj, 20:27Ja ogólnie jestem ciekaw jak mają się sprawy w kontekście połączenia Nowej Huty z Wieliczką jeśli chodzi o KM. Rozumiem, że w obecnym czasie na nowe połączenia nie ma co liczyć, jednakże rejon Kokotowa czy Brzegów w ostatnim czasie mocno się rozrósł i sporo ludzi właśnie z Huty znajduje zatrudnienie w tymże rejonie i z pewnością takie połączenie to mógłby być swoisty gamechanger![]()
Kierowcy sprzeciwiali się trasom bez ani jednego punktu socjalnego, i ciężko ich tu nie zrozumieć. Potrzebują dobrych warunków odpoczynku, jest to też ważne ze względu na bezpieczeństwo ruchu. Argumentem był też kryzys kadrowy sprzed paru lat - wobec trudności ze znalezieniem prowadzących, tym ważniejsze było dbanie o warunki ich pracy. Dlatego od kilku lat Miasto stara się nie tworzyć nowych tras bez punktu socjalnego, a i te które dotychczas funkcjonowały, stopniowo korygować. Nie wszystko da się od razu zmienić, jednak kierunek jest w taką stronę.AdRes89 pisze: wczoraj, 15:46Co więc stoi na przeszkodzie tego Dworca Płaszów? I jak się w ogóle ma sytuacja 304 do tego, że podobno na chociaż jednej pętli kierowca musi mieć punkt socjalny?
Dostał raptem pojedyncze kursy jako "463", tylko tyle mogli się nacieszyć z zabrania "163".Kaszmir pisze: wczoraj, 20:16 Była natomiast inna, trzecia linia która od początku została skierowana do nowego terminala. Było to... "163", skrócone z Nowego Bieżanowa. To było bardzo źle przyjęte bo Nowy Bieżanów nie dostał właściwie nic w zamian. Po blisko półtora roku naszych starań razem z Radą Dzielnicy XII, pod koniec 2012 udało nam się wywalczyć skierowanie "163" na zupełnie nową trasę, przez Półłanki do Rżąki, która znów obsłużyła Nowy Bieżanów.
To fakt, mało atrakcyjna. Był PSB w terminalu i obecnie go już nie ma.Kaszmir pisze: wczoraj, 20:16 Miasto miało plany by na nowym terminalu zrobić im dworzec. Tyle, że sami przewoźnicy tego nie chcieli bo uznali, że jego lokalizacja jest mało atrakcyjna. Co też powinno dać do myślenia![]()
"463" było uruchomione trochę później, wskutek protestów Rady Dzielnicy. Terminal otworzono 16 lipca 2011 (link), a "463" powstało na koniec wakacji, od 27 sierpnia (link). Miało dwa kursy rano koło godz. 5 z Nowego Bieżanowa do Kombinatu, i jeden powrotny wieczorem po 22 w drugą stronę.lukaszpdg pisze: dzisiaj, 9:11Dostał raptem pojedyncze kursy jako "463", tylko tyle mogli się nacieszyć z zabrania "163".
Mało atrakcyjna głównie przez lokalizację - z jednej strony trzeba przejechać spory kawałek, a z drugiej to jeszcze nie centrum. Przewoźnicy chyba uznali, że to lepiej już od razu jechać do centrum i ich tu rozumiem.lukaszpdg pisze: dzisiaj, 9:11To fakt, mało atrakcyjna. Był PSB w terminalu i obecnie go już nie ma.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Baidu [Spider], karol dżonson, pjetrek i 3 gości