Cześć, nie wiem, czy istnieje już wątek z aplikacjami typu jakdojade, więc jak coś to proszę scalić posty.
Chciałem zainteresować gminę Zabierzów, aby linie GZ w końcu zaistniały w aplikacji jakdojade lub jakiejś innej. Czy za dodanie linii w takiej aplikacji są koszty, a jeśli tak to jakie? Czy to tylko kwestia przekazania tradycyjnego rozkładu do administratorów aplikacji i oni sobie to wprowadzą?
Aplikacje z rozkładami jazdy
-
miloszkasperczyk
- Specjalista
Re: Aplikacje z rozkładami jazdy
Fajnie by było, gdyby twórcy aplikacji mobilnych z rozkładami jazdy (a zwłaszcza jak dojadę) poprawili błąd z pokazywaniem odjazdów godzinę później niż są w rzeczywistości, co zdarza się notorycznie po zmianie czasu.
Ustawa metropolitarna dla Krakowa szansą na poprawę transportu w aglomeracji.
Jest jeszcze parę kwestii czasowych:
- autobusy nocne z TS są pokazywane jakoby odjeżdżały o x:55, bo wtedy na ten przystanek przyjeżdżają, co oznacza że w najlepszym przypadku ludzie biegną jak poparzeni przez przejście podziemne a w najgorszym nie pokazują się kompletnie połączenia
- linie, które bezpośrednio z pętli jadą dalej w trasę (701 dla przykładu) pokazują się bez opóźnienia, które nagle skacze do kilku minut jak tylko minie magiczną granicę końcowego przystanku
- autobusy nocne z TS są pokazywane jakoby odjeżdżały o x:55, bo wtedy na ten przystanek przyjeżdżają, co oznacza że w najlepszym przypadku ludzie biegną jak poparzeni przez przejście podziemne a w najgorszym nie pokazują się kompletnie połączenia
- linie, które bezpośrednio z pętli jadą dalej w trasę (701 dla przykładu) pokazują się bez opóźnienia, które nagle skacze do kilku minut jak tylko minie magiczną granicę końcowego przystanku
ona/jej
Znalazłem artykuł na stronie ZTP o ich
Zdjęcia w poście datowane są na czerwiec tego roku. Niestety, samej aplikacji nie znalazłem.
https://ztp.krakow.pl/kmk/kmk-live
nad którą pracują - KMK Live.jedynej autoryzowanej przez ZTP Mobilnej Aplikacji informującej o Systemie Komunikacji Miejskiej w Krakowie
Zdjęcia w poście datowane są na czerwiec tego roku. Niestety, samej aplikacji nie znalazłem.
https://ztp.krakow.pl/kmk/kmk-live