fistaszek pisze: 11 mar 2021, 13:04
Ile jeszcze będą trwać te jawne żarty z pasażerów linii "52"?
Miałem ostatnio okazję jechać 26 metrową rezerwą (NGT6) od Lubicz do Czerwonych Maków po godzinie 16 czyli w środku popołudniowego szczytu i zapełnienie było dalekie od 100%. Były odcinki gdzie sporo osób stało, ale o ryzyku niezabierlaności nie było mowy. Dlatego dziwią mnie opinie niektórych osób, które upierają się że "52" musi być aktualnie całe w taborze 40m.
Obecnie większym żartem jest puszczanie taboru, który zalicza codziennie zgony.
impuls pisze: 11 mar 2021, 13:54
Był taki okres, że w przypadku awarii tramwaju linii "4" nie wysyłano rezerwy. Jechała dopiero rozkładowa następna "4".
Jaki to miało sens? Owszem nie podjeżdżał krótki tramwaj, który pewnie w środku trasy byłby niezabieralny ale za to do następnej "4" ładowało się znacznie więcej osób (nie wszyscy, część raczej łapała co innego). Może to psychologiczna zagrywka bo tramwaj który nie przyjechał irytował mniej niż taki który przyjechał ale nie dało się wsiąść?
fysztof pisze: 11 mar 2021, 17:33
I na pewno nie przed wakacjami, jeśli w ogóle w tym roku kalendarzowym...
Wczoraj w TVN24 prezes Polskiej Akademii Nauk powiedział
Pandemia będzie z nami jeszcze długo. Co najmniej rok, a może więcej
Dlatego mnie też śmieszy to snucie wizji o f~5 i powrocie wszystkich pasażerów do KM.
Kaszmir pisze: 11 mar 2021, 22:41
Obstawiałbym zatem, że liczba studentów wróci do dawnej (mniej więcej - może będzie trochę mniejsza, może trochę większa). Ot, zamiast być na mieście od poniedziałku do piątku, część może będzie np. od poniedziałku do czwartku.
I to też jest ciekawe bo przy takiej samej ilości studentów na uczelniach może zmniejszyć się ich potrzeba wyjazdów na uczelnie (wspomniane wykłady z łóżka), jeśli te zdalne wykłady rozłożą się na wszystkie dni tygodnia (choć pewnie każdy wolałby mieć je w piątek, ale raczej nie będzie to możliwe) to ilość pasażerów i tak spadnie. A pracownicy korpo? Rok minął i chyba ciężko będzie zmusić wszystkich do powrotu na 8h x 5 dni tygodnia, zresztą firmy też mogą zaoszczędzić na powierzchni biurowej robiąc hot deski.
Nikt nie napisał o najciekawszym komunikacyjnym wydarzeniu: debiut liniowy PA101 Karsan Jest na linii "176" - zasługuje na wpisanie do tematu wątku?