Pytanie, czy pętla na Salwatorze jest w stanie przyjąć 20 p/h?tomaszep42 pisze: 28 lis 2025, 14:14 https://krakow.naszemiasto.pl/mieszkanc ... rPM6By-34Q
Może by taką rzecz zrobić: Zmienić trasę 76 na Mały Płaszów- Poczta Główna powrót: Starowiślna - Dietla- Krakowska - Mały Płaszów a z Salwatora puścić 2 na zmienionej ale historycznej trasie Salwator- pl Wszystkich Świętych- Westerplatte- Cm Rakowicki
Salwator
-
Bayer2003
- Pomiarowiec
- Polubił: 13 razy
- Otrzymał polubienie: 13 razy
Re: Salwator
https://www.petycjeonline.com/niedlakrotkichtramwajow - Nie dla kolejnych krótkich tramwajów w Krakowie
-
suchy
- Ekspert
- Polubił: 3 razy
- Otrzymał polubienie: 5 razy
Mogłoby być ciężko:
- 1 kursuje co 7,5min i musi mieć przerwy 15-17min tutaj na Salwatorze (na Wzgórzach też ma podobne postoje, ale tam brak punktu),
- 13 w szczycie kursuje też co 7,5min, na obu końcach ma przerwy po 15-17 minut,
- 76 jeżdżące co 15 minut też musiałoby mieć przerwy na Salwatorze (na Rakowicach brak punktu).
Sama pętla mieści chyba max 6 wagonów (po 3 na każdym torze) - zaś w skrajnych sytuacjach moglibyśmy mieć 6 wagonów już stojących na pętli (3x1ka, 2x13tka oraz 76) i np. kolejną 13tkę dojeżdżającą do pętli. W dodatku trzeba byłoby odpowiednio ustawić wjazdy na poszczególne tory, tak żeby nie było zajechań.
-
Ydhflx
- Ekspert
- Polubił: 34 razy
- Otrzymał polubienie: 31 razy
Śmieszne to jest oskarżanie mnie o rzeczy, których nie napisałem. Pani radna stawia EU8N na równi z Konstalami, pisze o braku "jakichkolwiek" udogodnień. Jest to oczywista nieprawda i dowód, że nie ma pojęcia o czym pisze. Tylko tyle, i aż tyle.Pokrzywa pisze: 27 lis 2025, 21:48 Chodzi o te cztery miejsca siedzące i kawałek podłogi na wózek? Wszystko to w najbardziej obleganych drzwiach gdzie jest największy tłok? Aha. Ja wiem, że faktualnie to są składy z niską podłogą ale prawdę powiedziawszy stawianie ich na równi z Bombardierami jest śmieszne.
Na linię 1 wyjeżdżają i będą wyjeżdżać EU8N, bo przecież żeby dać Lajkoniki trzeba by je skądś zabrać i zastąpić tymi EU8N powodując przepełnienia; a zastąpienie NGT6 oznacza wyjazdy z Podgórza na Wzgórza Krzesławickie, czyli przepalanie pieniędzy. Do przecieraka na linii 13 to stosunek mój jest znany, przecieranie tylko jednej trasy i tylko w dni robocze jest dość śmieszne, a do tego zaraz i tak pójdzie do huty. Niemniej jednak, nie czepiam się pani radnej że nie wie tych rzeczy (no ok, że nie mówi skąd wziąć to się trochę czepiam), tylko że pisze oczywistą nieprawdę mówiąc o braku udogodnień.