ant_sm pisze: 23 gru 2025, 18:31Ja uważam, że utrzymywanie na siłę f7,5/15 przy tych potokach co widziałem wczoraj i dzisiaj jest marnowaniem pieniędzy.
Może więcej linii f7,5 mogłoby zejść do f15, choćby w międzyszczycie? Dla mnie głównie problemem było że linie f15 zmieniały się w f20, to było mało.
Kowalik pisze: 23 gru 2025, 20:05Świetny pomysł, z perspektywy osoby mającej wolne, idealny dla osób pracujących, którzy mają inną relację niż linia nocna. Przykładowo przemieszczając się z Mistrzejowic w okolice ulicy Saskiej zamiast 178/578 jechać nockami na zlot pod Teatr Słowackiego.. Ile trwałaby podróż? Lepiej zawiesić część linii, a reszcie zejść do f=60 w godzinach wieczornych/porannych, a w dzień do f=30. Nasza komunikacja nocna pozostawia wiele do życzenia, nie wspominając o białych plamach.
Pytanie, czy takim "178/578" realnie ktoś jedzie po tej godz. 17. Czasami korzystałem wieczorem z km i zdarzało mi się być nawet jedynym pasażerem. Mimo wszystko uruchamianie linii po to by z kursu skorzystały jedna czy dwie osoby może być ciężkie do uzasadnienia, taniej dla Miasta byłoby takim osobom zamówić taxi.
Km nocną zawsze można uruchomić w wersji rozszerzonej, np. z wszystkimi głównymi liniami co 30 minut + wspomnianymi wcześniej lokalnymi dowozówkami typu "107", "120", "122" itd.