Skawina

- Linie, trasy, rozkłady
pjetrek
Ekspert
Polubił: 49 razy
Otrzymał  polubienie: 114 razy

Re: Skawina

Post autor: pjetrek » dzisiaj, 17:39

goracygreg pisze: dzisiaj, 16:44 Dlaczego nie zaplanowano przystanku przy Nowym Kleparzu?
Żadna z MLD nie zatrzymuje się na Kleparzu :)
A co do reszty przystanków, to chyba najważniejsze przesiadki są zabezpieczone...

Mikix
Specjalista
Polubił: 33 razy
Otrzymał  polubienie: 9 razy

Post autor: Mikix » dzisiaj, 19:43

miloszkasperczyk pisze: dzisiaj, 14:11 Pojawił się rozkład jazdy linii MLD A73 do Skawiny, z tego co widzę to linia ma kursować co godzinę i pomija większość przystanków na terenie Krakowa.

https://kolejemalopolskie.com.pl/brepo/ ... ix2026.pdf
Dosyć mało przystanków na terenie Krakowa, za Czerwonymi Makami to wiadomo jest tramwaj, ale mnie bardziej dziwi brak przystanków między Obwodnicą a właśnie CM. Mogli dodać Wrony, Babińskiego.

Awatar użytkownika
karol dżonson
Znawca
Polubił: 278 razy
Otrzymał  polubienie: 244 razy

Post autor: karol dżonson » 37 min temu

Mikix pisze: dzisiaj, 19:43 Dosyć mało przystanków na terenie Krakowa, za Czerwonymi Makami to wiadomo jest tramwaj, ale mnie bardziej dziwi brak przystanków między Obwodnicą a właśnie CM. Mogli dodać Wrony, Babińskiego.
Czy ja wiem czy to dziwne? Z perspektywy mieszkańców Skawiny jedynym przydatnym przystankiem mogłoby być Babińskiego, i to wyłącznie ze względu na przesiadkę na 204. Wrony, Baczyńskiego, i Skotniki mają wystarczająco kursów względem zapotrzebowania, a skawiniarze nie mają powodu by tam wysiadać.

ODPOWIEDZ