Bodzów, Kostrze, Tyniec

- Linie, trasy, rozkłady
Awatar użytkownika
Kaszmir
Administrator
Polubił: 270 razy
Otrzymał  polubienie: 652 razy
Kontakt:

Re: Bodzów, Kostrze, Tyniec

Post autor: Kaszmir » wczoraj, 22:49

Skoro "496" zastępuje teraz "203" na odcinku Kostrze OSP - Winnicka - Czerwone Maki, to powinno mu się dołożyć brakujące kursy, przynajmniej w niedziele bo obecnie pierwszy jest dopiero po godz. 9. Czyli jeśli ktoś dojeżdża rano z Winnickiej (np. do pracy) to stracił w ogóle możliwość dojazdu km.

AdRes89
Pasażer
Polubił: 6 razy
Otrzymał  polubienie: 32 razy

Post autor: AdRes89 » dzisiaj, 0:50

A ja się zgadzam że przeguby na "112" to jest ich marnowanie. Już lepiej żeby się zamieniły solówkami ze "189". A jak naprawdę nie mają gdzie jeździć, to chyba robota dla MPK żeby przenieść jakieś brygady z PB albo PW ;) W godzinach szczytu "162" też potrafi być nabite, i co z tego?

Może ten remont Tynieckiej będzie jakimś pretekstem żeby po powrocie na stałe trasy trochę to wszystko zmodyfikować.

Awatar użytkownika
karol dżonson
Znawca
Polubił: 204 razy
Otrzymał  polubienie: 184 razy

Post autor: karol dżonson » dzisiaj, 2:08

Co do przegubów na 112, nie wiem jak jest obecnie ale jeździłem tą linią codziennie w latach 2015-2022 i moje odczucie jest takie, że o ile w szczycie popołudniowym solówki być może dałyby radę (byłoby ciasno ale nie bardziej niż w niejednej linii aglomeracyjnej), o tyle w szczycie porannym są one absolutnie konieczne. Na odcinku od Pychowic do Rynku Dębnickiego kursy w okolicach 7 rano były bardzo ciasne pomimo przegubów i pomimo f20 w szczycie (f10 wliczając 162), gdyby więc zamienić wozy na krótkie to wówczas byłyby one niezabieralne. A alternatyw w okolicy nie ma żadnych.

Edit: z tego co czytam to moje obserwacje zdają się być zbieżne z obserwacjami innych użytkowników. Zwłaszcza w weekendy przeguby moim zdaniem nie są koniecznością (tylko niech ZTP da w końcu f40 na 162, grrrrrrrrrrrr)

ODPOWIEDZ